maanantai 6. tammikuuta 2014

Vilkas vapaapäivä tervehenkisellä ruokavaliolla

Miksi ihmeessä juuri silloin kun saisi nukkua pitkään pyhän ansiosta, mä pongahdan ylös aamulla ja alan siivoilemaan omaa huonettani? Samalla tuli tosin huomattua Sellon mainos loppiaisen aukioloajoista. Päätettiin kaverin kanssa ihan ex tempore lähteä kiertelemään kauppoja (ja ei, me ei menty suoranaisesti etsimään mitään koska kaikki tietää ettei silloin löydä mitään). Muutama tunti vierähti hieman pidemmäksi reissuksi kun eksyttiin vielä Jumboon. Mutta kyllä kannatti! Löysin etsimäni uudet talvikengät. Vieläpä laadukkaat Salomon merkkiset, jotka kestävät käytössä pitkään. Vihdoin ja viimein voin sanoa hyvästit loppuunkulutetuille ja kärjistä aukinaisille talvinilkkureilleni! Mukaan tarttui myös kauan kuolaamani Niken caprit sekä upouusi koululaukku.
Mites sen ruuan laita kun uuden vuoden kera alkoi se terveellisemmän ruokavalion metsästys? Pienen miettimisen jälkeen suunnattiin syntisistä paikoista kauheimpaan eli Rax Pizzabuffetiin. Ennen kuin kukaan alkaa tähän moralisoida itsehillinnän pettämisestä: En ole käynyt Raxissa noin kymmeneen vuoteen eikä ollut kaverinikaan sen puoleen. Sisään lampsiessani aloin kuitenkin pohtia asiaa: Missä menee itsehillinnän ja itsensä kiduttamisen raja? Ihmisen luonteesta riippuu kannattaako uusi elämäntapa aloittaa kertarysäyksellä vai hiljakseen. Tarvitseeko kaikkea ns epäterveellistä kuitenkaan kieltää totaalisesti? 

Raxin buffet ja jälkiruokabuffet maksoi yhteensä noin 14 euroa. Pizzaa, limua ja pehmistä lisukkeineen tuli syötyä. Mutta arvatkaapa mitä? Tuolla ruualla en täyttänyt vatsaani kuin puoliksi. Tarjolla oli myös mahtavat ainekset salaattiin (kaikkea fetasta kananmuniin) sekä frozen yogurtia. Kuinka monessa paikassa pystyt syömään tuolla hinnalla täyttävän salaattiannoksen ja ison kupin frozenia? Itselläni ei ainakaan tule montaa paikkaa mieleen...

Suvi kirjoitti juuri postauksessaan muotidieeteistä ja omasta suhtautumisestaan niihin (törkeän hyvillä ruokakuvilla maustettuna vielä!). Mä olen aika samoilla linjoilla Suvin kanssa. Ihan äärimmäiset dieetit ei ole kropalle hyväksi ellei juuri satu olemaan allerginen jollekin. Tosin päätösvalta on omalla itsellään. Jos haluat kokeilla uutta ihmedieettiä, niin kokeile pois vain. Se on ihan fine. Mutta kuuntele omaa kroppaasi äläkä kokeile vain sen takia "kun muutkin niin tekee". Eikä kannata siis karttaa kaikkia ravintoloita kuin ruttoa jos yrittää saada kaloreita alas.

Nauti siitä mitä teet. Kerran tässä vain eletään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)