tiistai 3. kesäkuuta 2014

Banaaniletut ovat kesän ehdoton hitti!

Mun keho ja mieli alkaa osoittamaan hieman elonmerkkejä koulustressin jäljiltä. Vaikka vieläkin aamuisin nukuttaakin niin olo alkaa olla jo virkeämpi. Aamuisin sen huomaa siitä, että jaksan kunnolla suunnitella mitä syön. Eikä se jää siihen ensimmäiseen asiaan mitä jääkaapista käteeni satun saamaan. Kuten otsikosta voikin päätellä niin olen monena päivänä syönyt aamiaiseksi tai lounaaksi banaanilettuja perusohjeella:

2 kananmunaa
1 erittäin kypsä banaani
ripaus leivinjauhetta
(ekstrana kaurahiutaleita tai proteiinijauhetta)

Kananmunien kulutus on siis kasvanut sen verran, että olen miettinyt jos sitä alkaisi hifistelemään ihan kaupasta ostettavilla kananmunanvalkuaisilla ja korvaisin toisen kananmunan niillä. Noita ekstroja olen lisännyt jos olen halunnut letuista hieman ruokaisamman. Itseasiassa kaurahiutaleet ovat olleet Nallen kaurahiutale&lese purkista, joten vatsa on saanut hieman ekstrakuitua samalla! Ja kun banaanit ovat todella kypsiä niin ne jaksaa helposti soseuttaa haarukalla. Ihan siksikin ettei tarvitse tehosekoitinta pestä ;)

Sisäinen lapsi on päässyt myös banaanilettujen lisukkeiden suhteen valloilleen. Kun antaa mielikuvituksen lentää niin ei tarvitse yhtenäkään päivänä syödä samanlaista banaanilettuannosta eikä niihin ehdi kyllästyä! Okei vitsailin, ei banaanilettuihin voi kyllästyä ikinä! Alla kuvia mun viime viikkoisista banaaniletuistani ja vinkkejä annoksiin liittyen.

Notkista haluamaasi Skyriä ja nauti kunnon proteiinitujauksesta! Ajattelin jossain vaiheessa kokeilla banaanilettua "suklaavaahdon" kera: maitorahkaa, raakakaakaota ja makeuttajaa sekaisin.

Mikään ei maistu paremmalta kuin itsetehdyt hillot ja soseet. Kuvassa raparperihilloa ja omenahilloa. Voit myös kokeilla pakastaa omenaviipaleita pussissa (johon lisäät pienen tujauksen kanelia!) ja syödä ne letun päällä. Nam!

Tuoreet marjat ja hedelmät maistuvat nyt kesällä, varsinkin kun kotimaisia alkaa olla saatavilla. Pakastemarjatkin toki kelpaavat. Laita niitä pannulla olevan banaaniletun toiselle sivulle, flippaa toinen puoli kanneksi ja anna sulaa hieman ennen syömistä.

Kookospalmusokeri tai vaahterasiirappi käyvät myös hyvin banaanilettujen makeuttajiksi.


Maapähkinävoi, mantelivoi, hasselpähkinävoi... Noita lisukkeita ei tarvitse edes selitellä. Yläpuolella oleva kuva vakuuttaa jopa epäilijät tästä! Viikonloppuna voi ottaa hieman rennommin ja heittää banaanilettujen väliin muutaman suklaapalan sulamaan....

Lettukestien kesä alkakoon! :)

4 kommenttia:

  1. Nam niin hyvän näkösiä! Mun on nyt ihan ihan ihan pakko onnistua seuraavissa banskuletuissa! Oon miljoonasti yrittänyt eri ohjeilla, mutta jotenkin aina onnistun saamaan letut murskaksi ja lopputuloksena mulla on jättiläiskasa banaanilettumössöä. Ei pidä luovuttaa, ens kerralla ehkä onnistaa! :D Tuoreet mansikat ja letut on kyllä niin mmm <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käyttää mahdollisimman kypsiä banaaneita letuissa. Kun oon laittanut pannulle lettutaikinan niin väännän tehoa pois miltein puoleen ja annan letun paistua rauhassa (tykkään paksummista letuista). Joskus lettu ei halua kääntyä kiltisti joten leikkaan sen kahtia ja käännän molemmat puolikkaat erikseen. "Muutaman" kerran olen mäkin ton letunteon mokannut niin että siitä on tullut lähinnä kokkelin näköistä syötävää... :D

      Poista
  2. Ooooh, tästähän tuli kunnolla inspistä kokeilla taas banskulettuja! Ja nälkä :D Kerran olen noita kokeillut, ja sain suurimmaksi osaksi banskulettumössöä lautaselleni minäkin... :D Kiitos siis myös edellisen kommentoijan kommenttiin kommentoimisesta (hah), josko noilla vinkeillä minäkin onnistuisin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei duunii, ei tuloksii! Tuo pätee myös tähän ;) Tekemällä ja kokeilemalla noista hyviä tulee!

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)