maanantai 23. kesäkuuta 2014

Palautusjuomani

En ole pitkiin aikoihin käyttänyt valmiita palautusjuomajauheita. Aloittaessani salilla käymisen kävin läpi monta palautusjuomamerkkiä ja tulos oli enemmän tai vähemmän sama aina: Ei ole minua varten! Oli aivan sama vaikka sekoitin jauheen veteen tai maitoon niin hirveältä maistui. Vaikka yritin ottaa juoman ajatellen sen olevan vain kropan hyväksi ja mausta viis, ei tämäkään metodi toiminut. Palkkari ei mennyt alas ja se osa joka meni halusi tulla nopeasti ylös. Epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen päätin lopettaa kaupasta tai netistä ostettavien valmiiden jauheiden syömisen.

Koska mun treenaamiseni on lähinnä omaksi huviksi, enkä tähtää ammattilaisen tasolle niin periaatteessa heti treenin jälkeen syöty ateria riittäisi. Mulla on kuitenkin tapana käydä suoraan salilla suihkussa ja hyvin usein jäädä makaamaan saunaan, joten haluan antaa lihaksille palauttavan juoman heti treenin päätteeksi.

Tällä hetkellä mun palautusjuomani on niinkin yksinkertainen kuin:
maitoa
raakakaakaojauhe
hamppuproteiini

 Nämä ainekset laitan termariin, niin saan nauttia treenin jälkeen kylmän palkkarin. Välillä laitan sekaan makua tuomaan kookospalmusokeria (etenkin jos laitan tavallista enemmän hamppuproteiinia).

Alla hieman lisätietoa raakakaakaosta ja hamppuproteiinista Ruohonjuuren sivuilta.


Raakaa kaakaota saadaan Theobroma cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista.
Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan huikeana antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä.
Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi).


CocoVi hamppuproteiinijauhe on korkealaatuisista hampunsiemenistä luonnonmukaisesti tuotettu jauhe. Hamppuproteiini sisältää noin 50% proteiinia, 21% kuituja sekä runsaasti elimistölle tärkeitä rasvahappoja. Hampunsiemenissä on kaikkein kattavin syötävissä ja käytettävissä oleva proteiini koko kasvikunnassa. Hamppuproteiinijauhe on ihanteellinen proteiinilisä urheilijoille, kasvissyöjille ja vegaaneille joiden terveys edellyttää ruokavaliota, joka sisältää vähän tai ei lainkaan eläinproteiineja.

Muihin proteiinijauheisiin verrattuna hamppuproteiinijauheessa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (omega-6 ja omega-3) ihmiskehon kannalta ihanteellisessa suhteessa 3:1.
Minkälainen on sinun palautusjuomasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)