maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kirjavinkkejä

Hemmottelin itseäni ja ostin itselleni viime vuoden puolella joululahjaksi (jep luit aivan oikein, joululahjaksi) muutaman opuksen Suomalaisesta kirjakaupasta: Craig Ramsayn Venyttelyn anatomia ja Pat Manocchian Kuntosaliharjoittelun anatomia- kirjat. Vasta äskettäin olen päässyt syventymään niihin kunnolla... Parempi myöhään kuin ei milloinkaan eikös?


Perusasiat eri liikkeistä olisi hyvä osata treenatessaan: mikä vaikuttaa mihin ja miten treenata ilman riskejä. Tekemällä oppii parhaiten, mutta itsekin olen monesti googlaillut lisätietoa kun en terveyden ammattilainen ole. Juuri siksi nuo kirjat ostin, että saisin hieman ammattimaisemman ja yhtenäisen tietopaketin josta löytäisin kaiken tarvitsemani tiedon yhdestä paikasta. Ja yksinkertaisesti pidän enemmän kirjan selaamisesta!

Näin anatomian ei-ammattilaisen näkökulmasta kyseiset kirjat ovat todella mielenkiintoisia ja informatiivisia. Eri liikkeet ja venytykset on selitetty ymmärrettävästi ja tukena on havainnollistavia kuvia. Kerralla näkee mihin kaikkiin lihaksiin liike vaikuttaa, mitkä ovat pääosassa ja mitkä lihasekset avustavat. Esimerkiksi alla olevasta kuvasta (Kuntosaliharjoittelun anatomia) käy ilmi selänojennuksen tehoalueet ja muunnelmia perusliikkeeseen.


Venyttelyn anatomia on tyyliltään hyvin samanlainen kirja, yhtä selkeä ja helposti ymmärrettävä. Sivuilta käy selvästi ilmi venytysten kohdealueet, ohjeet venytyksiin ja mitä tulee välttää sekä vinkkejä helpompiin tai vaikeampiin muunnelmiin.Itse pidin näistä kahdesta kirjasta hyvin paljon. Hintaa taisi olla muistaakseni parikymppiä, mikä ei ole mielestäni paha hinta laatuun nähden. Ymmärtääkseni samanlaiseen sarjaan kuuluu myös oppaista juoksemiseen tai joogaan. Jos siis kaipaatte muutakin kesälukemista kuin lehtiä, niin tässä olisi hyvä vinkki. Tosin oli uusimmassa Cosmopolitanissakin hyviä artikkeleita liikkumiseen liittyen! Ostin juuri niiden artikkeleiden takia ensimmäisen Cosmon vuoteen...

Kipin kapin kirjaostoksille ja nauttimaan ostoksista aurinkoon kylmän juotavan kera! :)

2 kommenttia:

 1. Vitsi ku vois taas pitkästä aikaa käydä kirjakaupassa :)

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ajattelin että nyt ennen perjantaita olisi oiva tilaisuus käydä ihastelemassa mitä kaikkea kivaa eri kirjakaupoista löytyisikään. Perjantaina siis tulee vasta palkka... ;D

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)