torstai 27. helmikuuta 2014

Breakfast in a Jar

Aika paljon on ollut täällä blogin puolella puhetta mun koulustressistä. Ainakin itsestäni tuntuu, että oon sauhunnut täällä tosta aiheesta moneen otteeseen kun ei ole pystynyt salin puolella päästelemään höyryjä pihalle. Mun pääkoppani vaan sattuu olemaan väärällä tavalla kiero korkkiruuvi tässä asiassa. Maanantaina kun oli tentti, niin vasta kunnolla tänään olen tajunnut tämän. Kertoo siis hieman mun ajatusmaailman hitaudesta tämän asian suhteen. Hups... :D

Viime viikko varsinkin kului juuri sellaisella tavalla, etten miettinyt paljoa mitä söin. Itse asiassa en ole edes varma mitä söin enkä edes välttämättä halua tietää. Todennäköisesti paljon nopeita hiilareita, jotka sai mut pirteäksi hetkeksi ainakin, mutta joista tulee "laskuhumala" romahtamalla.

Nyt kun olen jälleen pystynyt keskittymään itseeni niin on ruokavalintojakin tullut mietittyä ihan eri tavalla. Jääkaapista löytyy rahkoja, raejuustoja ja proteiinijuomia. Ulkona on tullut syötyä kaverien kanssa, mutta en ole ottanut siitä stressiä. Kannattaa siitä elämästä nauttia kun aivot on stressistä vapaat! Tänään söinkin oikein herkkuaamiaisen pitkästä aikaa - tuorepuuroa siis! Maapähkinävoihin kun olen ihastunut täysin niin miltein aina olen tehnyt The Good Morning blogin ohjeella keksitaikinatuorepuuroa.

Yleensä olen aika orjallisesti noudattanut suhteita mitaten ainekset tarkasti. Eilisiltana en kuitenkaan jaksanut kaivaa mittakuppeja kaapista ja heitin jossain suhteessa aineksia puurooni. Vaikkei lunta ole maassa enää ja joulukin on mennyt aikoja sitten, niin ajattelin hieman terästää tuorepuuroani piparkakkumausteella. Paras osa oli kuitenkin ehkä se, että tein tuorepuuron tyhjentyneeseen maapähkinävoipurkkiin (note: hyvä asia oli siis se puuron sekoittaminen, ei tyhjentynyt maapähkinävoipurkki!). Kansi kiinni ja sheikkaamaan kuin mikäkin baarimikko. Käsitreenin jälkeen purkki jääkaappiin muhimaan ja odottamaan aamua.

Tästä ei enää tuorepuuron tekeminen helpotu. Hopi hopi kokeilemaan tuota kyseistä reseptiä. 
Ja näissähän on tosiaan vain oma mielikuvitus rajana! Tai Google...

Aamulla oli niin ihanaa siirtää herätystä hieman myöhempään kun ei tarvinnut unenpöpperöisiä aivosolujaan rasittaa aamiaisen suunnittelulla, vaan pääsi suoraan kiinni ihanasti piparilta tuoksuvaan puuroon :)

2 kommenttia:

  1. Tuorepuuro on herkkua :). Maustamatonta jogurttia, kaurahiutaleita, siemeniä + pakastemansikoita on se mun tavanomaisin combo. Nyt en olekaan tehnyt pitkään aikaan, mutta sitten taas kun työarki alkaa ja pitää herätä ennen kukon pieremää, niin on mukava kun aamupala on valmiiksi kaapissa odottamassa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää myös kokeilla pakastemansikoiden kera tuorepuuroa! Oon niin fiksaantunu syömään tota maapähkinällä maustettua tuorepuuroa etten muun makuisia olekaan maistellut.

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)