maanantai 27. lokakuuta 2014

Varustautumista talveen

Viime viikolla oli paljon vapaata aikaa kun ei ollut paljoa töitä eikä kampuksellakaan opetusta luku- ja tenttiviikon takia (meillä siis ei ole syksyllä virallista lomaviikkoa ja siksi väliviikko on muutettu tuon nimiseksi, lomaa se oikeasti on kun ei opetusta ole!). Suurin osa ajasta kului lähinnä kuitenkin tenttikirjaa tuijotellessa. Kun meno alkoi mennä liian tönköksi ja silmissä hämärtyä, päätin piipahtaa Vantaalla Tammiston XXL-liikkeessä hieman tuulettumassa.

Ihan vain siis katsomaan menin. Ihan oikeasti! Mutta arvatkaa vaan lähdinkö liikkeestä ulos tyhjin käsin... Talvea ajatellen mun oli aivan pakko kotiuttaa alla kuvassa olevat Asics GEL FujiTrabuco 3 juoksukengät!


Ihan tuulesta temmattu ei kuitenkaan toi ostos ollut, vaan vähän aikaa olin jo miettinyt josko kokeilisin juoksua talvella ulkosalla. Nyt kun oli saatavilla asiantuntevaa palvelua niin päätin käyttää tilanteen hyväkseni. Muutamaa eri kenkää kokeiltuani tulin siihen tulokseen, että juuri tuo Asicsen kiertojäykkä ja hyvin vaimennettu malli sopii mun jalkaani kuin valettu. Kengissä on aika rouheat kuvioinnit pohjissa, joten ne auttavat pitävyydessä syksyisillä ja talvisilla keleillä. Varmuuden vuoksi päätin vielä napata mukaan vielä nastat. Miesmyyjä katsoi mua päistä varpaisiin ja ehdotti: Haluatko kenties pinkit sellaiset? Tottakai halusin!


Ja turvallisuus ennen kaikkea: Ostin myös Asicsen heijastinliivin. Koska koskaan ei lenkkeilijä tai pyöräilijä (mukamas!) kulkeudu itse auton alle vaan aina syytetään autoilijaa päälleajosta. Jos lähdet liikkeelle pimeällä niin pidäthän sinäkin päälläsi heijastinta!? :)


Kunhan saan ajettua kenkiä sisään niin kerron tuntuivatko ne jalassa sopivilta ihan kaupan ulkopuolellakin. Ja kommenttia myös liukkailla keleillä juoksemisesta. Itselläni mielikuvat ovat tällä hetkellä lähinnä elokuvissa nähtävien volttien luokkaa...

Loppuun on pakko todeta kuinka tyytyväinen olin XXL myyjän palveluun. Tultiin kysymään apua kun sitä tarvitsin eikä heti käyty päälle (en voi sietää kun apua tuputetaan jo ennen kuin olen astunut kauppaan!), annettiin hyviä vinkkejä ja palvelu oli hyvin asiantuntijamaista. Lisäksi kyseisellä miehellä näytti olevan hyvä tilannetaju pinkkejä nastoja ehdottaessaan. Suosittelen lämpimästi kyseistä liikettä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)