maanantai 8. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsaveneitä

Tänä kesänä mun kesäkurpitsat ovat jälleen tuottaneet satoa oikein rutkasti, ihan muillekin jaettavaksi asti. Vaikka olenkin niitä ystävilleni jaellut niin silti on itsellenikin niitä riittänyt ihan tarpeeksi. Tällä hetkellä mun lempparireseptini kesäkurpitsasta on uunissa paistettavat kesäkurpitsaveneet. Aloitetaan siis uusi viikko jälleen uudella reseptillä!

Kesäkurpitsaveneisiin tarvitset:
yksi tai kaksi kesäkurpitsaa
fetaa
aurinkokuivattuja tomaatteja (esim. basilikaöljyssä)
juustoa
pippuriseosta (esim. Garlic&Pepper)

Voitele uunivuoka tai laita siihen leivinpaperi alle. Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi pois sisällä oleva "höttö". Jos sisältä löytyy isoja siemeniä niin voit pesaista ne, kuivata ja käyttää ensi vuonna uusien kesäkurpitsoiden kasvattamiseen. Aseta koverretut kesäkurpitsanpuolikkaat uunivuokaan ja laita koloihin fetaa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Valuta päälle hieman öljyä sekä halutessasi juustoa. Ripottele vielä päälle haluamaasi pippuriseosta, itse suosin Santa Marian Garlic&Pepperiä. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat haluamasi kypsiä.


Nämä kesäkurpitsaveneet sopivat ruoan lisäkkeeksi tai itse ruuaksi. Kesäkurpitsoiden ei tarvitse pehmetä uunissa kokonaan eli jos haluat rouskutella niin voit jättää kesäkurpitsat al dente. Omasta mielestäni kummin päin tahansa ne ovat superherkullisia. Ja superterveellisiä! Herkullista viikonalkua! :)

2 kommenttia:

  1. Niin hyvännäköstä - ja hyvää muuten onkin! Pikkasenko tuli vesi kielelle... :D Täytyypä väsätä noita joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Noi on todella helppoja tehdä ja niitä voi varioida vaikka kuinka paljon. Itse ajattelin ensi kerralla laittaa vaikka tonnikalaa, tomaattimurskaa ja kunnolla mausteita päälle :)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)