keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Hankoon!

Viime viikon vietin Hangon seudulla Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla. Luonnonmaantieteen intensiivinen kenttäkurssi oli sen verran tiukka paketti ettei koneelle paljon ehtinyt, joten kirjoitin valmiiksi jo muutaman postauksen. Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin siis ajastettua postausta ja hyvinhän se meni.

Loistavasti meni kenttäkurssikin! Meitä oli pieni ja tiivis porukka, joten ryhmähenki oli mahtava. Opettajalta saatiinkin moneen otteeseen kehuja innostuneisuuden ja yhteistyön osalta. Päivät kuluivat luennolla tai kenttähommissa, illat vietettiin yhdessä jutellen tai pelaillen. Koska päivät olivat pitkiä ja työntäyteisiä niin uni tuli iltaisin nopeasti. Silloin kun siis maltettiin yömyöhään mennä nukkumaan...

Ajattelin tähän laittaa muutaman kuvan viikon varrelta niin pääsette hieman kurkistamaan missä on oltu ja mitä on tehty. Kesällä kannattaa muuten ehdottomasti suunnata Hankoon porukalla, joko syömään tai yksille! :)

Hangon rantabulevardia. Päätettiin ensimmäinen kenttäpäivä tälläisissä maisemissa kun mentiin istumaan ravintolaan yksille. Ei sen koulun tarvitse niin vakavaa olla ;)

Tiistain agendaan kuului pomppuinen matka moottoriveneellä eräälle saarelle, jossa suunnistettiin. Jokaisella rastilla oli maantieteellisiä tehtäviä. Tämän lammen kohdalla kysyttiin milloin se on syntynyt ja onko se jo makea järvi!

Kanervia saaressa <3

Maantieteellinen pähkinä: Mikä aiheuttaa kahden eri värisen hiekan kerrostumisen?

Torronsuo - Etelä-Suomen suurin keidassuo. Puolen kilometrin talsiminen suolla vastaa jo hyvää treeniä. Pian oppi mihin kannattaa astua ettei hukkaa saapastaan suohon.

Esimerkki tieteellisestä tutkimuksesta. Kairattiin erilaisilla kairoilla koenäytteitä soista ja järvien pohjista.


Viimeisinä päivinä tuli muuten heitettyä tämän vuoden talviturkki raikkaaseen meriveteen! Kirkumiset kaikuivat aika hyvin rannoilla... Samaan syssyyn kävin vielä soutelemassa ensimmäistä kertaa ikinä.

"Ja tässä kuvassa näemme hiidenkirnuja ja plastisia muotoja..." Tosin ihan sama vaikka mitä maantieteellisiä muotoja tässä näkyy niin kaunis on eikö vain?


Hangon rantamaisemaa... <3 Tarvitseeko muuta sanoa? :)

2 kommenttia:

  1. Ei vitsit, vähänkö kivaa vaihtelua peruspänttäämiseen :) Upeat maisemat ja puuhat vaikuttaa hauskoilta! Ei ihme, että opettaja kiittelee innostuneisuudesta, kukapa ei olis kun vaihtoehtona ois vaan istua puuduttavilla luennoilla tai olla nenä kiinni kirjassa kunnes nukahtaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä aivan oikeassa! Kyllä sitä vaan oppii tekemällä paremmin kuin lukemalla. Tai ainakin nukahtamisen vaara on pienempi... ;)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)