maanantai 18. elokuuta 2014

Sokeriton & keittämättä valmis hillo?!

Törmäsin viikonloppuna Ruokala-sivuston artikkeliin hillosta, joka sopii kuin nakutettu turhia sokereita karttavalle. Kyseessä on siis raakahillo, jota ei keitetä ollenkaan! Hillomaisuus saadaan aikaan milläs muullakaan kuin chiasiemenillä. Vaikken itse en ole vielä ehtinyt kokeilla kyseistä hilloa, ajattelin jakaa reseptin muidenkin iloksi täällä:

4 rkl chiasiemeniä
1 dl vettä
1 l mustikoita tai muita marjoja
2 rkl kookosnektaria tai agavesiirappia
Soseuta liotetut chiasiemenet, miltein kaikki marjat ja makeutusaine tehosekoittimella. Lisää mukaan kokonaiset marjat ja anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran.

Alkuperäinen resepti täältä!

Niin helpolta kuulostava resepti, että sitä on pakko päästä kokeilemaan. Onneksi myös pakastemarjat sopivat tuohon hilloon eli jos en ehdi marjoja keräämään tänä vuonna niin pakastealtaasta niitä saa helposti poimittua. Mikä parasta: ihan ympäri vuoden. Ja kotimaista tottakai! Nyt lähden jatkamaan iltapäivääni omenateatterilla. Oman pihan omenoista tulee parasta hilloa. Tähän hilloon tuleekin sitä pahaa valkoista sokeria huijui!! ;)


Virallisena jätejoonaksena toimii Omar. Miten koiralle voi maistua kaikki mikä lattialle tippuu? Omenankuoret ja viinirypäleet ovat viimeisin "löytö" tuon karvapallon ruokalistalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)