tiistai 18. maaliskuuta 2014

Lumihiutaleita

"Takatalvi yllätti suomalaiset jälleen."

Excuse me, minusta se kunnon talvi vasta alkoikin! Voisitko lumi viipyä tällä kertaa kunnolla ennen kuin vaihdut siihen loskaan...? Tänäänkin jäin pitkäksi aikaa tuijottelemaan ikkunasta ulos ilmassa leijuvia isoja ja pehmoisia lumihiutaleita. Onneksi ei vielä ehtinyt laittaa talvikenkiä hyllyn perukoille, sen verran viileätä on.

Viileä ilma tarvitsee tottakai vastapainoksi roimasti lämpöä. Tämän päivän olenkin yrittänyt köllötellä nojatuolissa fleecen alla mahdollisimman paljon. Teetäkin on tullut juotua kunnolla. Mutta eihän kaksi kannullista nyt yliannostus ole...?

Kun nojatuolissa makoilultani ja ruotsin läksyiltäni ehdin, tekaisin kattilallisen sosekeittoa kun pakkasen sosekeittovarastot ovat olleet jo vähän aikaa pahasti miinuksen puolella. Tällä kertaa combo oli niinkin hurja kuin bataatti ja porkkana. Ulos tuijotellessani päätin samalla tehdä myös itse keitosta lämpimämmän ja mausteisemman version. Pieni hetki reseptien googlailua ja inspiroituneena mausteiden sekoittamista silmät kiinni. Varmistin kuulemma samalla että olen ainoa joka "joutuu" tuota keittoa syömään. Heh musta tää ei ollut kovinkaan paha juttu...

Raejuustoa ja paahdettua sipulia...

Ohje bataatti-porkkanasosekeittoon alla. 
Laitan tähän vain arvioidut mitat osasta aineksia, sillä en muistanut/jaksanut niitä mitata.

1½ sipulia (tai kaksi pientä)
2 (isoa!) valkosipulinkynttä
Öljyä
800 g bataattia
800 g porkkanaa
2 kasvisliemikuutiota 
Pari litraa (?) vettä
2 dl kermaa tai kookoskermaa
1 tl currya
1 rkl chilitahnaa
Yhden limen mehu

* Kuullota aluksi pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä.
* Samaan kattilaan bataatit ja porkkanat väriä saamaan.
* Vihannesten ruskistuessa kiehauta vettä ja heitä sekaan liemikuutiot.
* Liemikuutiovesi bataattien ja porkkanoiden päälle kiehumaan.
* Kun bataatit ja porkkanat ovat sopivasti kypsyneitä, ota liedeltä ja surauta soseeksi.
* Lisää kermaa/kookoskermaa makusi mukaan. Mausteita maun mukaan.
* Kiehauta.

Maukasta viikkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Oon muuten itekin huomannut, että mitä oudomman näköisiä (lue: samalla maailman parhaimman makuisia!) sotkuja kokkailee, niin sitä varmemmin ne SAA syödä kokonaan yksin ;) Varmasti hyvää tuo siun keitto! Bataatin, porkkanan ja mausteiden kanssa kun ei vaan voi mennä pieleen :)

    http://annamuntreenaa.fitfashion.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan ihan samoilla linjoilla!
      Ensi kerralla ajattelin tehdä sosekeittoa johon voisi koettaa iskeä mango chutneya! :)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)