torstai 20. maaliskuuta 2014

#thegoodmorning

#thereallygoodchocolateymorning!

Tällä viikolla olen miltein joka aamu herännyt aikaisin, joten en ole jaksanut yhtenäkään aamuna nähdä hirveästi vaivaa aamiaisen eteen. Hedelmiä ja rahkaa. Jugurttia itsetehdyllä omenahillolla. Itse asiassa en ole aivan varma mitä olen puoliunisena syönyt, ensimmäistä suhteellisen terveellistä mitä olen käsiini saanut. Eilen lempibloggaajieni postauksia selatessani eteen saapui sellainen resepti, että oli aivan pakko laittaa tänään herätyskello herättämään tavallista aikaisemmin.

...Koska kuinka usein sitä saa syödä aamulla suklaista aamiaista?!?!

Aamun piristys ja makeutus ja suklaistus löytyi siis  The Good Morning blogista. "Banaanilettu" sai ihan uuden ulottuvuuden, nimittäin paksumman sellaisen. Tarkemmin sanoen proteiinipitoisen mutakakku-ulottuvuuden! Eilen olin jo hädissäni kun en löytänyt banaania, mutta onneksi sellainen löytyi jääkaapista muiden hedelmien alta.

Jep, se on raakaa sisältä!

The Good Morning blogin Kaisa käytti suklaanmakuista heraa tuohon reseptiinsä, minä taas suklaista proteiinivanukasjauhetta sillä heraa en omista. Taikinasta tulikin aika tönkköä ja ehdinkin jo miettiä menikö kokeilu hukkaan kun pannulle sen iskin. Olin niin jännittynyt, että unohdin kokonaan taikinan maistelun kun paistelin mutakakkua itselleni. Whipii mikä tunne kun onnistuinkin jättämään sen sisältä hieman raa'aksi!

Maku oli todellakin aivan yhtä taivaallinen kuin oli luvattu. Aluksi hieman vierastin ajatusta syödä raakaa kananmunaa sisältävää taikinaa (ihan kun en muuten sitä harrastaisi leipoessani..?!). Mieleen tuli samalla yksi erittäin hyvä ystäväni, joka teki itselleen vähän aikaa sitten banaanilettuja: Hän ei jaksanut paistaa niitä ja hulautti taikinan suoraan kurkusta alas! Raakaa mutakakkutaikinaa kaapiessani en ihmetellyt enää tuota tekoa. Prodemutakakku on törkeän hyvää tuollaisenaan, mutta maapähkivävoiaddiktina mun oli pakko kokeilla sitä tahnanokareiden kera. Päälle vielä hieman vaahterasiirappia makeutukseen. Nam!


Viimeisiä terveellisiä kakkupaloja syödessäni sain idean: Ensi kerralla kun teen tätä (eli heti huomisaamuna) laitan aluksi puolikkaan taikinan pannulle, väliin maapähkinävoikerroksen ja päälle loput taikinasta. Hmmm maltan tuskin odottaa!

2 kommenttia:

 1. Kuullostaapa hyvältä! Tiiätkö yhtään millaset ravintoarvot tossa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa tarkemmin sanoa kuin että proteiinia on rutkasti ja hiilarit hyvistä lähteistä... :D
   Piti tosi täytenä pitkän aikaa!

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)