torstai 17. maaliskuuta 2016

Haltiaterveisiä

Jo parisen vuotta olen välillä tuuminut, että joku kerta voisin käydä Nuuksiossa ja sinne perustetussa luontokeskuksessa Haltiassa. Kesällä olisi aivan ihanaa päästä käyskentelemään kauniissa maisemissa ja tehdä jonkinlainen "minivaellus". Irtiotto arjesta lähtemällä ihan muunlaisiin maisemiin kerrankin. Varsinkin kun kyseinen paikka ei ole edes kovinkaan kaukana asuinpaikastani, etenkin verrattuna Lapin ylhiin kohteisiin.

Vähän aikaa sitten mieleeni juolahti, että koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty niin miksi en kävisi jo nyt Haltiassa keräämässä inspiraatiota kesää varten? Tuumasta toimeen, edellisiltana kun olin saanut idean niin seuraavana päivänä päätin aika ex tempore lähteä toteuttamaan sitä.


Matka Nuuksioon sujui nopeasti, mutta täytyy sanoa että katsetta oli todella vaikea pitää tiessä kun maisemat olivat niin kauniita! Kuka voisikaan uskoa tuollaisia löytyvän niinkin lähellä pääkaupunkiseutua. Haltian pihalle saavuttuani totesin lähimpien ja lyhyimpien kävelyreittien olevan sen verran latukunnossa, että tyydyin tällä reissullani tutustumaan vain itse Haltia keskuksen sisukseen.Turhaa ei ole kehuttu kyseistä paikkaa! Haltia on kaunis sekä ulkoa- että sisältäpäin. Huomaa, että keskukseen on todellakin panostettu. Viherkehänäyttely on ilmainen, päänäyttelyn ja erikoisnäyttelyn lippu maksaa vain 10 euroa (opiskelijakortilla vain 5 euroa!). Kiertelin oikein kunnolla ajan kanssa näyttelyitä, päänäyttelyssä istuskelin hetken itsekseni keskellä huonetta tuijotellen yläkuvassa olevalle seinälle heijastettuja maisemia eri vuodenajoista. Ketunkoloon en kömpinyt, mutta karhua kävin silittämässä.


Irtiotto arjesta tämäkin. Kaiken kruunasi se, että sain oikein ammattitaitoista palvelua kun kysyin retkeilyreiteistä. Asiaansa todellakin perehtynyt asiakaspalvelija vastaili kysymyksiini, kertoi millaisia retkeilyreittejä Nuuksiossa on, mitä aikoja välttää jos ei halua ruuhkia ja sainpa mukaan ilmaisen kartan koko pääkaupunkiseudun ulkoilualueista! Lisäksi olin oikein iloisesti yllättynyt kun kuulin reiteistä osan olevan myös pyörällä ajettavia. Nyt vaan täytyy yrittää mahduttaa pyörä autooni...

Kesällä toteutan viimeinkin tämän to do-listan kohdan! Yksin ja kaverien kanssa.
Onko joku teistä jo käynyt kiertelemässä Nuuksion luontoa vai onko se teilläkin kesäsuunnitelmissa vielä? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)