sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Teetä nepalilaisittain

Paikkakunnallemme ilmaantui vähäsen aikaa sitten nepalilainen ravintola. Muita samanlaisia kilpailijoita ei ainakaan vielä ole, joten kyseinen ravintola täyttää mielestäni juuri sopivaa markkinarakoa. En ollut koskaan aiemmin syönyt nepalilaista ruokaa, joten tietenkään en voinut uteliaana jättää käyttämättä tilaisuutta tutustua uusiin ruokakulttuureihin. Vieläpä paikasta, joka ei ole edes pitkän matkan päässä kotoani.

Tämän nepalilaisen listalta löytyy niin kasvis-, kana-, lammas- kuin äyriäisruokia. Salaatteja ja jälkiruokia unohtamatta. Kaikille kaikkea. Nyt jo muutaman kerran kyseisessä paikassa syöneenä en voi muuta sanoa kuin: täyttä rakkautta ensi haukulla! Olen kuitenkin vielä sillä asteella, etten ole tulisempia makuja uskaltanut maistaa. "Normaali" mausteisuus riittää mulle. Vaikka itse ruoka on nautinto, tekee ruokaelämyksestä taivaallisen ravintolassa tarjoiltava nepalilainen tee.Tarjoiltava nepalilainen tee on maitoteetä. Itse en muistaakseni ikinä ole nauttinut maitoa tai sokeria teeni seassa, joten ihmetys oli suuri kun makea maitoa sisältävä tee vei kielen mennessään. Tekisi mieli ottaa koko termospullo ravintolassa pöytääni ja juoda se tyhjäksi. Koska opiskelijana rahat eivät riittäisi joka päivä ulkona syömiseen päätin selailla nettiä ja etsiä ohjeen, jotta voisin itse tehdä tuota teetä kotona hieman useammin. Kuten arvata saattaa, on erilaisia reseptejä monia. Niiden pohjalta oli hyvä soveltaa oma resepti. Vaikka tee ei maistu samanlaiselta kuin nepalilaisessa, on se silti mielestäni omanlaisensa makuelämys. Varsinkin kun ihminen, joka valmistaa teensä mahdollisimman ja helposti käyttää teensä keittämiseen jopa liettä.

Nepalilainen tee á la Noora

5 dl vettä 
1 kanelitanko
1/4 tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
3 tl mustaa teetä
1,5 dl maitoa
kookospalmusokeria yms.makeutukseksi

Kattilaan laitetaan vesi ja mausteet ja annetaan kiehua viitisen minuuttia. Kattila otetaan liedeltä pois ja veteen lisätään teelehdet. Kun tee on hautunut kannen alla 2-4 minuuttia, vesi kaadetaan mukiin siivilän kautta. Mukiin kaadetaan kuumennettu maito sekä oman maun mukaan makeutusta, itse käytin kookospalmusokeria.

Kokeilkaa ihmeessä tätä hieman erilaista teetä! :)


Nautin teeni kotona tottakai lempimukistani, Indiskan kuuden desilitran vetoisesta pikkukupposesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)