maanantai 19. lokakuuta 2015

Time for tea

Teetä voi juoda vuoden ympäri jokaisena päivänä. Mutta varsinkin kylmällä säällä teetä tekee mieli oikein kunnolla. Kuuma latte kuuluu jokaiseen aamuuni, mutta iltaisin ei halua samanlaista piristettä ottaa että saisi nukuttua. Aivan parhaimmillaan teehetki on kun laskee ison teekannun pöydälle, hautautuu peittojen alle nojatuoliin ja katselee lempisarjaansa tai -elokuvaansa koiran lämmittäessä jaloissa!

Teen suhteen olen aina ollut kaikkiruokainen. Valkoinen, vihreä, musta tee... Kaikkia olen maistanut enkä yhtäkään diskriminoi. Jokainen tee on hyvää minun mielestäni. Silloin tällöin yksi nousee kuitenkin suosikiksi yli muiden. Pakolliseksi kausituotteeksi, jota on vain aivan pakko saada. Tällä hetkellä ykkössijalla on itselleni ihan uusi tuttavuus:

Forsmanin Hibuscus Niilin kuningatar
kuva
Tähän ihanaan kiinanruusuhaudukkeeseen on lisätty mansikkaöljyä. Hibiscuksella sanotaan olevan verenpainetta ja kolesterolia laskeva vaikutus. Tähän en osaa sanoa muuta kuin, että kuppi kyseistä teetä vaikuttaa tosiaankin koulunkäynnistä johtuvan "verenpaineen" laskuun. Lisäksi tee on kofeiiniton, eli jos kofeiini aiheuttaa nukahtamisvaivoja voi tätä teetä juoda huoletta nukkumaanmenoaikana.

Kaikista parasta on kyllä tuon Hibiscus teen kauniin punainen väri.
Vaikea keskittyä Ikean kuvastoon kun tuijottelee teekuppiaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)