lauantai 26. syyskuuta 2015

(Low carb) chocolate mousse

Mun kännykässäni on nykyään eräs kansio, jossa on monen monta kuvankaappausta Instagramin puolelta. Oikeasti monta eri kansiota, mutta nyt tarkoitan yhtä herkullista sellaista. Liittyessäni instaan tämän vuoden puolella vihdoin ja viimein kiitos uuden puhelimeni, en aluksi tajunnutkaan kuinka kätevä tuo sovellus voisikaan olla. Enkä tarkoita tässä niitä ihania hius, kynsi- tai meikkikuvia joita löytyy jokaiseen makuun. Vaan niitä herkullisen näköisiä ruokakuvia. Resepteineen! Näitä kuvia on tullut "kaapattua" monta muistiin sen varalle, että haluan kokeilla niitä. Herkullisen ulkonäön omaavan ruuan tai herkun paras anti on itse resepti: Olen kerännyt puhelimeeni terveellisempien versioiden reseptejä.

Postauksen otsikkoon liittyen tein tällä viikolla jäkiruuaksi itselleni ja porukoille hyvin mielin suklaamoussen. Jep, suklaista jälkiruokaa keskellä viikkoa! Makeuttajasta riippuen mousse voi olla vähähiilarista ja sen sisältävät rasvat ovat vain hyviä. Itse en ole kyseistä reseptiä keksinyt vaan krediitit tästä menevät Instagramin nimimerkille @CafeDelites.



Suklaamoussen ainekset:
2x 400ml tölkkiä kookosmaitoa/kermaa (ei light)
2 rkl tomusokeria tai muuta makeuttajaa esim. kookospalmusokeria
3 rkl (raaka)kaakaojauhetta
hitunen suolaa
muutama pala tummaa suklaata

Aseta tölkit jääkaappiin yön yli, vuorokausi takaa paremman tuloksen. Ravistamatta tölkkejä avaa ne ja kuori nesteen päällä oleva kerma (jäljelle jäävää nestettä ei tarvita). Laita kerma astiaan ja sekoita mukaan valitsemaani makeuttajaa. Vatkaa kunnes kerma on paksua ja vaahtomaista. Tässä vaiheessa voit ottaa sivuun muutaman ruokalusikallisen valkoista vaahtoa, jos haluat käyttää sitä suklaamoussen päällä "kermavaahtona". Sekoita mukaan käsin kaakaojauhe, suola sekä raastettu suklaa. Riippuen kookosmaidosta mousse voi muodostua heti. Itse laitoin moussen tarjoiluastioihin ja tekeytymään jääkaappiin vähäksi aikaa (jos jättää moussen isoon kulhoon, sen tekeytyminen voi kestää kauan). Tarjoile "kermavaahdon" ja suklaarouheen kera!


Suklaisen hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oh my, oh my..! Tätä pitää päästä kokeilemaan! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kuule! Se voi olla se hemmotteluhetki keskellä viikkoa :)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)