tiistai 22. syyskuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä?

Eilen meinasin melkein lähteä liikenneympyrästä väärään suuntaan kun huomasin jäätelökioskin paikan olevan tyhjä. Mun mielestä kesän ehdoton merkki on jäätelökioskit, ne kun lähtevät niin kesä alkaa olla ohi. Kuukaudet ei tässä asiassa merkitse! Suurkuluttaja en siis ole, taisin kesän aikana käydä jäätelökioskin antimia nauttimassa kerran kuussa. Olin kovasti miettinyt maistavani tänä vuonna kaikkia uutuusmakuja kun viime vuonna en muistanut. Tuo "tehtävä" taitaakin jäädä jälleen ensi vuodelle...


Tästä pääsin jotenkin aasinsillan kautta rapputreeneihin. Kesän aikana innostuttuani niitä tuli tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti, varsinkin heinäkuussa. Nyt kun aloin havahtua syksyn saapumiseen päätin jälleen mennä kokeilemaan porrasjuoksua kun vielä ehdin. Vaikka omaankin aika kovan pään niin en mene kokeilemaan sen kestävyyttä liukkailla keleillä portaisiin. Tänään sattui sopivasti hyvä keli ulkotreenille, taivaalla oli hieman pilviä mutta ei satanut.


Päivän tenttikirjaurakasta selvittyäni laitoin kompressiosukat jalkaan, treenivaatteet päälle ja ruususuolaa vesipulloon. Ja menoksi. Pitkän lämmittelyn aikana ehtii muuten sekä lämmittää lihakset että käydä moneen kertaan läpi tunteita laidasta laitaan. Onnittelin itseäni hyvästä treeni-ideasta pariin otteeseen, samoin kirosin kuinka sitä pitää aina keksiä paras idea aloittaa liikkuminen pienen tauon jälkeen tällä lailla. Saipa ainakin paineita sillä tavalla ulos tulevan treenin lisäksi!

Tämän päivän porrastreeniosio: 
3x portaat ylös täysiä, astuen jokaiselle portaalle
1x hyppien alas, kyykäten jokaisella portaalla
1x portaat ylös askelkyykyillä
3x portaat ylös täysiä, astuen jokaiselle portaalle


Jotenkin kymmenen kertaa rappujen juoksu per treeni kuulostaa korvaani sopivalta, mutta tällä kertaa tuo kahdeksan oli aivan tarpeeksi. Ehkäpä juuri noiden välissä olevien muutaman "ekstran" ansiosta. Treeni meni kuitenkin perille, pientä kengurubensaa kun oli havaittavissa jalkojen tärinän takia. Vaikka epäilytti ennen treeniä niin kannatti jälleen lähteä yrittämään eikä jäädä kotiin makaamaan. Välillä on hyvä muistuttaa itseään kovalla rääkillä(kin) miksi juuri tätä tekee. Niitä syitä ja tuloksia voi nähdä välittömästi treenin jälkeen hymyn muodossa.Ylös, ulos ja rappusille! Vielä ehtii hop!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä! :) Haaveilen säännöllisesti tekeväni kunnon porrastreenin, mutta vielä on tekemättä..! Josko tästä sais vähän inspistä kun oli oikein tuollainen hauska ohjelmakin mitä seurata :) Tänks! (vielä pitää ne portaat löytää.....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos onnistuin levittämään inspiraatiota edes hieman! Nyt vain sitten niitä portaita etsimään... ;)

   Poista
 2. Kylläkyllä, vielä on kesää tai ainakin rappuskautta jäljellä! Täälläkin käyty tällä viikolla portaissa testaamassa sekä jalkojen että pään kestävyyttä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä jalkojen lisäksi tosiaan se pää koetuksilla! Varsinkin kun välillä portaat alkaa vain vilistä silmissä niin ettei oikein tiedä mihin jalkansa laittaisi... Mutta pitää nyt nautti kun vielä voi ennen talvea. Ellei satuta löytämään porrastreeniin sopivia portaita sisätiloista... ;)

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)