tiistai 31. maaliskuuta 2015

Weekend leftover lunch

Jääkaappiin tuppaa harmittavan usein jäämään erilaisia ruokia ja aineksia lojumaan. Tämän huomaa varsinkin sunnuntaina tai viimeistään maanantaina monen henkilön taloudessa. Vähän eiliseltä jääneitä perunoita tai muutama siivu leikkelettä tai hieman kastiketta. Etenkin pienenä oli mahtavaa kun isä teki minulle ja siskolleni pyttipannua keitetyistä perunoista, lihasta ja nakeista. Tai "herkkulautasen" lastenohjelmien seuraksi, joka sisälsi kaikkea hedelmistä leipiin. Vieläkin on tapana pitää välillä ns. tähdepäiviä, jolloin syödään jääkaapista valmiita ruokia. Eipä mene aikaa ruuanvalmistukseen!

Tänään jääkaapin avatessani tutkin laatikoita ja vastaan tuli muutama salamipalanen sekä valmista couscousia. Mitäs näistä? Nappasin pakkasesta puolikkaan vihannespussin ja muutaman kananmunan keittiön pöydältä...


Pakastevihannekset oliiviöljytilkkaan paistumaan ja vähän ajan kuluttua salamipalaset sekaan. Lihansyöjät, voitte kuvitella sen ihanan tuoksun mikä leviää keittiöön kun salami paistuu mmm! Couscous piti syödä munakkaan seurana, mutta jos voi syödä paistettua riisiä ja nuudelia niin voihan sitä syödä paistettua couscousia, right? Pari kevyesti vatkattua kananmunaa sekaan ja salami-vihannes-coucous-munakas oli valmis!


 A for an effort, F for presentation. Kuten huomaatte, munakkaan kääntäminen ei ole mun vahvuuteni. Epäilyttävästä (?) ulkonäöstä huolimatta munakas oli kuitenkin hyvin makoisa ja täyttävä! Ja sisäinen puunhalaajani oli tyytyväinen kun ruokaa ei mennyt turhaa roskiin ;)


Pidättekö te "leftover" päiviä vai heitättekö ruuan surutta roskikseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)