maanantai 23. maaliskuuta 2015

#Ihatebeingsick

Pitihän se arvata, että kun on niin hyvä tuuri ettei koko talvena ole kipeänä niin sitä on sitten kipeänä keväällä. Viime viikosta asti kurkku ja pää on tuntunut olevan täynnä limaa ja vahvan panadolin voimalla menty. Tänään kun vihdoinkin lääkärillä kävin niin röntgenkuvista kävi ilmi, että kunnon poskiontelotulehdus... Toisaalta ehdinpä avata pyöräilukauden viime viikon tiistaina ja nyt tuli kylmäkin takaisin. Harmittaa silti!

Nyt kun on kunnon tropit niin ainoa asia mitä voin tehdä on levätä. Tää päivä menikin nopeasti ohi kun simahdin aivan täysin moneksi tunniksi sohvalle, koira lämmittäjänä jaloissa. Aamulla ei meinannut mennä mikään alas, mutta kunnon unien ja lääkkeiden ottamisen (ja ihan hirveästi mouruavan vatsan) ansiosta jaksoin illalla tehdä kunnon ruokaa. Oon muutamina viikkoina kokeillut ns. fitnesselämää eli teen arkipäivien ruuat valmiiksi. Nyt ei voi käyttää "Oli hirveä nälkä ja halusin heti ruokaa joten otin ensimmäisen (epäterveellisen) eteeni tulleen ruuan jääkaapista"-tekosyytä!

Ostan usein nauta-sikajauhelihaa, etenkin kilon pakkauksissa se kun tulee kaikista halvimmaksi. Kaikki kuitenkin tietävät, että se sisältää +20% rasvaa, mikä ei tietenkään ole hyvä kun yrittää syödä terveellisesti ja pudottaa painoaan. Eikä se näytä kovin houkuttelevalta paistettaessa, oli sitten kipeä tai terve...


Itse tein pitkän aikaa niin, että yritin imeyttää talouspaperilla liian rasvan pannulta. Sotkuista ja paperia vievää puuhaa. Ei mene aivan samalla lailla kuin talouspaperimainoksen norsulla... Nyt kuitenkin (kiitos äidin neuvon!) mulla on tapa, jolla pääsen todella helposti eroon ylimääräisestä rasvasta: Kaadan pannun sisällön jauhelihoineen ja rasvoineen isoon kulhoon asetettuun siivilään. Siinä kun vähän jauhelihaa pyörittelee niin johan ylimääräiset rasvat jäävät ruuasta. Siivilällä nostan vielä jauhelihat paistumaan kannen alle pannulle. Tulee muuten mehukasta jauhelihaa kun ei paista ilman kantta!


Tänään paistamastani kilosta jauhelihaa jäi miltein pari desiä rasvaa. Oman ruuansulatuskanavan rasvaamisen sijaan rasva sujahti maitotölkkiin ja roskiin. Nimenomaan roskiin, rasvaa ei saa heittää koskaan viemäriin!



Loppuviikon safkat pakkasin pakasterasioihin ja laitoin siististi jääkaappiin odottamaan. Tämän viikon menu koostuu jauhelihasta, makaronista ja pakastevihanneksista! Viikonloppuna onkin sitten luvassa kasvispäiviä.



Kyllä kipeänä tälläistä ruokaa tekee mieli syödä, vaikka mikään muu ei alas menisi
PS. Kyllä se jäätelö kuuluu mun lääkearsenaaliin. Jos ostan maitojäätelöä niin sitähän saa syödä tuplasti kermajäätelöön verrattuna eikö niin?



Kysymys: Tykkäättekö te tehdä omat ruokanne valmiiksi vai haluatteko elää hetkessä ja tehdä joka päivä eri ruokaa?

2 kommenttia:

  1. Hyvä Noora! Just näin, kannatan tätä ideaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuun hakemaan sulta inspiraatiota ruokien suhteen jos ja kun teen jossain vaiheessa lihattoman ruuan itselleni valmiiksi koko viikoksi! :)
      Hyvin on tällä viikolla mennyt ruoka alas ja täytenä pitänyt.

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)