torstai 1. tammikuuta 2015

Uusia kujeita vuodelle 2015

Ensi vuonna alan laihduttamaan. 
Ensi vuonna aloitan uuden harrastuksen. 
Ensi vuonna olen rohkeampi. 
Ensi vuonna matkustan enemmän. 
Ensi vuonna...

Kuinka monen uusi vuosi on alkanut tälläisissä tunnelmissa?

Joka vuosi uuden vuoden lähestyessä alkaa sosiaalisessa mediassa ja lehdissä pyörimään samat keskustelunaiheet kuinka sitten ensi vuonna otetaan itseään niskasta kiinni joissakin asioissa ja tehdään vaikka mitä. Uusi vuosi tuntuu olevan aina mahdollisuus itsensä ylitykseen ja kun tsemppaamisen aloittaa ajoissa, voi mieluisia tuloksia saada aikaan. Kunhan siis tavoitteet ovat alunperin olleet järkevissä suhteissa. 365 päivän välein alkava muutosten aikakausi ei ole ehkä yhtä niin ahdistava kuin aloittaa jotain uutta joka maanantai. Tietysti tähänkin voisi tähdätä...

Viime vuonna postauksessa en virallisesti tehnyt mitään uuden vuoden lupausta vaan maalailin asioita, joita olisi kiva saada aikaan. Nyt lukaistessani tuon tekstin uudelleen on aika selvää ettei ihan niin käynyt. Treenimäärät eivät ole nousseet eikä stressaaminen hirveästi helpottunut. Hups. Mutta hei eipä tuo ollut virallinen lupaus...! Hieman silti ehkä harmittaa, mutta nyt kun alkaa uusi vuosi niin voihan sitä kokeilla uudelleen. Koulukalenteri kun näyttää suhteellisen kevyeltä.

Tänä vuonna aion kuitenkin tehdä varmaankin elämäni ensimmäisen virallisen uuden vuoden lupauksen, jota aion noudattaa koko vuoden. Tämä liittyy ruokavalioon, mutta en usko että sillä tavalla kuin mitä uskotte. Here it goes:


Vuonna 2015 aion vähentää lihansyöntiäni ja pitää lihattomia päiviä kaksi kertaa viikossa!


Vaikka haluan kantaa korteni kekoon eläinten hyvinvoinnin puolesta, tiedän etten halua ryhtyä suoraan vegetaristiksi koska let's face it - rakastan lihaa. Kuitenkin pienistä noroista ne suuret virrat syntyvät, joten olen varma pystyväni tähän. Tämän vuoden aikana (ja sen jälkeenkin!) aion siis vähentää lihansyöntiäni sekä ottaa yhä enemän huomioon lihan alkuperän. Kaksi päivää viikossa tuntui sopivalta näin aluksi, enemmän kuin olen yleensä ikinä ollut "lihattomalla" ruokavaliolla muttei liiaksi. Todennäköisesti aion myös ottaa mukaan yhden kalapäivän viikolle, sillä kalaakin on tullut syötyä hävettävän vähän.

Tälläisillä eväillä siis vuoteen 2015! :)

 Ja loppuun on pakko laittaa pakollinen yliampuva motivaatiokuva!2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus ja hyvä tavote/lupaus uudelle vuodelle! :) Lihansyöntiin mulla on samanlainen suhde - rakastan lihaa enkä varmaan koskaan osaisi luopua siitä kokonaan. Mutta vähentämistä voisi todella tehdä, siihen pystyy varmasti kun käyttää vähän mielikuvitusta ja miettii mitä voi tehdä tilalle, vaihtoehtoja on kuitenkin loppupeleissä tosi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälleen saa hyvän syyn kokeilla uusia asioita. Ties vaikka löytyisi uusia suosikkiruokia :)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)