lauantai 31. tammikuuta 2015

Mustikkainen smoothie

Tänään tuli sukuloitua kunnolla eli juteltua monta tuntia ja siinä samalla syötyä vähän väliä. Vierailulla kun on niin toisten leipomukset vain maistuvat niin hyviltä, että kaikkea pitää maistaa. Syötyä tulee helposti liikaa kun napostelee koko vierailun ajan vähän väliä suolaista ja makeaa. Matkalla kotiin olikin ihanaa vain löhötä takapenkillä - ja avata farkun nappi.

Kotiin päästessä ei tehnyt mieli kunnon päivällistä, mutta toisaalta vatsa kaipasi jotain vatsaa rauhoittavaa, kevyttä täytettä. Smoothiekone kehiin vain ja surautin itselleni raikkaan ja herkullisen smoothien tälläisistä aineksista:

mustikkaa (jäisinä)
banaania
piimää
pellavasiemenrouhetta
chian siemeniä

Mitään makeutusta tämä smoothie ei kaivannut, piimää käytin sillä halusin smoothiesta piimämäisen "happaman". Toki jogurtti tai maitorahka käyvät. Fiksuna tyttönä olen oppinut ettei kannata laittaa maitorahkaa smoothiekoneen pullon pohjalle (jostain kumman syystä) joten päätin laittaa jäiset mustikat sinne. Kun ladoin muut aineet mukaan olivat mustikat ehtineet jämähtää pohjalle niin ettei niitä ravistamallakaan saanut irti. Tässä teillekin siis vinkki what not to do ellette halua käyttää aikaanne etsimällä pitkää nuolijaa tai vastaavaa, että saatte jäiset marjat pohjasta irti. Ruokalusikka kun ei ole tarpeeksi pitkä.

Smoothie oli sen verran hyvää etten ehtinyt siitä ottaa kuvaa ennen kuin huitaisin sen alas kurkusta. Jospa ensi kerralla ulkomuoto olisi koristelun jälkeen olisi edes hieman tätä muistuttava...

kuva

2 kommenttia:

  1. Mä oon tehny pitkään just sen virheen, että laitan maitorahkan sinne pohjalle.. nykyään osaan välttää sentään sitä, mut tuntuu et aina sinne jää kuitenkin jotain jumiin :D Ärrrrsyttävää :D

    VastaaPoista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)