keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Menossa melkein mukana

Vieläkin harmittaa kun koulusta tultuani olo on kuin maratonin juosseella, eikä ole ollut jaksamista tai fiilistä lähteä salille treeniä tekemään. Viimeiset viikot on näyttäneet Heiassa aika lyhyiltä sisältäen kaksi BodyJamia viikossa. Viime vuoden puolella taisin treenata päälle kymmenen tuntia viikossa...

Tässä viikon sisällä on tullut kuitenkin harrastettua hyötyliikuntaa rutkasti. Hikeä on pukannut enemmän kuin laki sallii ja takaosasto on ollut koetuksella muusta kropasta puhumattakaan. Huominen vielä pitää jaksaa ja saa levätä rauhassa neljä päivää. Pääsiäiskiireet ovat siis alkaneet töissä oikein kunnolla. Ihmiset ostavat ruokaa nopeammin kuin ehtii esille sitä laittamaan eli kiirettä pitää!

Puolitosissani olen ajatellut laittavani nämä ylös Heiaan jonkinlaiseksi hyötyliikunnaksi. Töissä kun on kiirettä niin mä en vaan osaa ottaa rennosti ja juoksen ympäriinsä pää kolmantena jalkana. Ja hikoilen kuin pieni possu maitokaapissa. Siis oikeasti maitokaapissa hikoilen?! Eli painelen ympäriinsä mun mielestä normaalivauhtia, mikä on jollekin muulle vähän lujempaa tahtia siis... :D

Viime viikolla uutisia selaillessani silmäni osui artikkeliin, joka kertoi perheestä joka oli elänyt ilman sokeria vuoden verran. Sattuiko kukaan huomaamaan tätä?

Luin koko artikkelin läpi mielenkiinnolla. Perheen äiti oli siis päättänyt tehdä testin ja elää ilman lisättyä sokeria vuoden verran. Kokeilu tapahtui koko perheen voimin mikä oli todella mahtavaa kuulla. Jotkut kun voisivay ehkä kutsua tuollaista lasten rääkkäämiseksi heh. Yllätyksiä tuli matkaan sokerittomien tuotteiden etsimisessä, sillä joka paikassa tuntui olevan lisättyä sokeria jossakin muodossa majoneesista lähtien.

Omasta puolestani hatunnosto tuolle perheelle! Työ oli aikamoinen, mutta periksi ei annettu.
Lukiessani artikkelia mietin kuinka monelle kuulostaa absurdilta makuaistin muuttuminen kun syö erilaisesti? Itselläni on hyvä esimerkki tästä erään ruoka-aineen suhteen, nimittäin raakakaakao. Olen jo pitkään syönyt raakakaakaota ja vaikka se aluksi olikin oudon kipakkaa niin olen hyvin tottunut sen makuun. Jopa niin hyvin, että kun maistoin O'boy kaakaojauhetta alkuvuodesta niin tuntui että hampaat räjähtävät siitä tuskasta suuhun. Se oli niin äklömakeata! Tuntui kuin olisi pelkkää sokeria syönyt!


Lukekaa artikkeli sokerittomasta kokeilusta läpi. Mitä mieltä te olette siitä? Onko siinä mitään "järkeä"? Voisitteko kuvitella kokeilevanne samaa?

2 kommenttia:

 1. Heh, jotakuinkin samassa hengessä täälläkin mitä tulee treenikatsaukseen, viimeviikkoina ei oo heiassa kovin loisteliaalta näyttänyt kun vaivaset pari treeniä saanut ujutettua viikkoon... :D Mutta joo, täytyypä kaivaa toi artikkeli lehtipinojen uumenista, alkoi kiinnostaa! Voisin jopa ihan mielenkiinnosta kuvitella joskus testaavani tuota, mutta ehdottomasti pienemmällä koeajalla, vaikkapa kuukausi ettei mee liian villiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukaise vain! Tosta artikkeli linkistä tosin pääset hieman nopeammin kiinni aiheeseen heh...
   Hui sä meinaat alkaa hurjaksi ja kokeilla tuota!? :D
   Voisin kyllä ehkä minäkin joku kerta. Someday...

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)