perjantai 14. kesäkuuta 2013

WOD!

Be careful what you wish for. Tämä tuli eilen tieteellisesti odistettua todeksi. Olin vähän aikaan sitten heittänyt Lauralle, että olisi mielenkiintoista kokeilla HIIT (High Intensity Interval Training) tyylistä treeniä. Kun Laura sitten ehdotti, että kokoaisi meille Crossfit treenin niin eihän siitä voinut kieltäytyä niin millään. Crossfittiä hehkutetaan nykyään vähän joka puolella, mutta niille jotka eivät tiedä mistä on kyse: Crossfit on toiminnallinen ja koko vartaloa harjoittava lyhyt, mutta erittäin intensiivinen treeni.

Eilen suunnattiin aamulla meidän salille testaamaan mistä meidät on tehty. Yleensä lämmittelen ennen treeniä 10-15 minuuttia, nyt matolla kului hölkäten aikaa vain 5 minuuttia jotta Cf- treeni ei kärsisi. Niin todellakin hölkäten! Minä, joka en ole ikinä hölkännyt tai juossut matolla. Koska näytän mun mielestä aivan täysin dorkalta! Kerta se on ensimmäinen ja uskalsin koska muita ei ollut ympärillä.

Laura rakensi meille tälläisen treenin:
" 7- WOD"
7x kahvakuulaheilautus
7x boxihyppy
7x punnerrus
7 kierrosta ilman taukoja

"10-WOD"
10 x maastaveto
10x burpee
10x leuanveto
5 kierrosta ilman taukoja

Sotasuunnitelma käytiin läpi pikaiseen ja menoksi. Jos kuvittelette, että nämä setit on helppoja niin mars salille ja teette ainakin kaksi kertaa molemmat treenit...! Jo ensimmäisen 7-WOD kierroksen jälkeen sydän jyskytti kurkussa ja kirosin itseni ties minne siitä hyvästä, että suostuin tähän. Luovuttaminen ei kuitenkaan tullut kysymykseenkään, joten vedettiin toinenkin WOD pienen tauon jälkeen perään. 

Päivän quote: En mä voi kuolla kun eka wod on vasta takana ja toinen jäljellä...
 
Onneksi salilla ei ollut paljon porukkaa ihmettelemässä sitä kiroilua, hoipertelua ja lasittuneita katseita. Vaikka treenin aikana syke taisi olla maksimissaan koko aika ja oksennus meinasi pariin otteeseen lentää, treenin jälkeinen tila oli jotenkin oudolla tavalla euforinen. Vaikea kuvailla sitä tunnetta kun sekä kroppa että mieli tietävät tehneensä parhaansa ja ovat tyytyväisiä suoritukseen. Tämä treeni toi ihanaa vaihtelua treeniarkeen ja aivan varmasti tulen tekemään tälläisiä uudestaan.

Onko täällä muita yhtä hulluja innokkaita treenaajia vai jätättekö mieluummin välistä tälläisen?

4 kommenttia:

 1. Crossfit <3 miten korkeeta boksia käytitte muuten? Ja paljo sulla oli mavessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytettiin meidän "boksina" tavallista penkkiä mikä näkyykin tossa kuvassa, mutta vaihdettiin steppilautaan (korkeimpaan asentoon) kun huomattiin että tekniikassa oli hiomista eikä toi penkki ollut niin turvallinen boksihyppyihin.
   Tarkemmin en painoja halua paljastaa mutta sen verran suuret ettei kymmentä enempää olisi pystynyt tekemään ja nyt kämmenissä on kivat kovettumat.. Hanskat on kova sana ensi kerralla! :D

   Poista
 2. Huh sullahan on tällä viikolla ollu kunnon reenit päällä :D tänäänki triplat ja kaikenlisäks toi crossfit, kauvan te veditte crossfittiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesälomalla kun oon ollu töissä niin on tuntunu olevan ylimäärästä energiaa!
   Aktiivistä crossfittiä (en laske mukaan lämpöjä ja jäähdyttelyä) oli päälle 20 minuuttia. Voi ehkä kuulostaa vähältä mutta ei todellakaan ollut! :D

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)