keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vääränlaista staattista pitoa

Eilen salilla tuli jälleen kerran tieteellisesti todistettua että staattiseen pitoon tulee keskittyä, jos haluaa kehittää lihaksiaan eikä rikkoa kroppaansa. Otsikko ei kuitenkaan liity eiliseen treeniin tai hooveriin yleensä. Oon jo tässä noin kuukauden ajan ihmetellyt, että mikä ihme siinä on kun iltaa kohden tulee joka päivä päänsärkyä. Varsinkin tällä viikolla jo iltapäivällä on alkanut aikamoinen tykytys päässä. Tänään vihdoin ja viimein minä nokkelana tyttönä tajusin että kappas taitaakin johtua tentteihin lukemisesta. Juuri nyt on meneillään yliopiston viimeinen periodi ja olen lukenut tentteihin miltein 24/7 mitä epäergonomisimmissa asennoissa (kröhöm parin kirjan kohdalla myös nukkunut).

Itse näyttäen taidan oppia aina kantapään kautta, että kirjan lukemista tulisi tauottaa jotta voi venytellä välissä ja hieman liikkua. Vatsallaan tai kyljellään lukeminen eivät saisi edes juolahtaa mieleen ja jotenkin 90% ajasta luen jommassa kummassa asennossa. Hyi minä! :D Fysioterapeutti on antanut asiasta risuja ja sanonut että paras asento lukea olisi silmien korkeudella oleva kirja. Aivan kuten siis tietokoneen ruutua tuijottaessa ei katso liian alas tai ylös.

Onneksi pääsin tänään omanlaiseeni "hierontaan" eli BodyCombatiin. Kun jo kerran pääsin viime viikolla käymään tykittämässä tätä uutta settiä, niin oli jo pieniä muistikuvia koreosta ja pääsin hakemaan kunnolla tehoja tästä kerrasta. Ja niitähän irtosi! Voi sitä hien määrää tunnin jälkeen. Ja ennen kaikkea voi sitä pyörrytyksen määrää kun selkä sai liikettä ja osa jumeista avautui... Jaksaapahan taas pinnistää vielä muutaman viikon ennen lomaa jei! :)

Onko muilla samanlaisia ongelmia koulun/töiden ergonomisten asentojen kanssa? Miten te hoidatte niitä?


Näihin fiiliksiin ei ole enää kauan aikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)