perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannustaikoja

En ollut suunnitellut juhannukseksi sen ihmeellisempiä menoja kuin himassa oleilua sekä treenaamista jos puutarhatöiltä ehtii. Eihän sitä siis voinut kuin sanoa KYLLÄ kun jamisiskoni viikko sitten kutsui minut ja toisen jamittaren viettämään laatuaikaa kanssaan torstain juhannusjamien jälkeen kotiinsa. Yhdessäolo samanhenkisten ystävien kanssa voitti kotona lojumisen kirkkaasti.

Eilisen ekstrahikisen BodyJam tunnin (sopivasti uuden jamin nimi on "Tropical House Party") jälkeen suuntasin suoraan kyseisen jamisiskoni luokse. Samalla tuli jälleen koettua yksi kuuluisa ensimmäinen kerta. Palju. Melkein hävettää suomalaisena todeta, että en ollut koskaan käynyt paljussa ennen eilistä iltaa tai kuten jamisiskoni sen ilmaisi "Ootko sä tosiaan paljuneitsyt?". Voin sanoa etten enää ole! Aika soljui ihan liian nopeasti paljussa lojuen, saunassa jalkoja kuorien ja uudestaan paljussa kosteuttavat kasvonaamiot kasvoilla.


Hemmottelu ei loppunut siihen. Illan menu koostui kauranyhtisburgereista sekä valkosipulilla maustetuista bataattiranskalaisista. Voi sitä tunnetta kun tekisi mieli syödä vain lisää vaikka vatsa on jo aivan täysi. Eilisilta oli juuri tätä. "Voi kun jaksaisin vielä puolikkaan burgerin"- lausahduksen jälkeen puolitettiin hampurilassämpylä, mutta se puolikas hautautuikin omalla kohdallani ainakin tuplatäytteiden alle.

Eikä kauranyhtistä ole muuten turhaan hypetetty. Siinä on aikalailla lihamainen suutuntuma ja oikein maustettuna se kelpaisi aivan varmasti vannoutuneen lihansyöjänkin lautaselle. Aivan mahtava suomalainen innovaatio, melkein tekisi mieli sanoa että jopa Nokiaa parempi keksintö. Itselläni löytyy paketti kauranyhtistä jääkaapista, mietinnässä on mitä siitä kokeilisin... Onko kellään nyhtistä kokeilleella jo joitain lempireseptejä joita haluaisitte jakaa?Sitruunamansikkapavlovan, karkkien ja popparien kera sujahdettiin sohvalle katsomaan leffaa, jonka ainoana kriteerinä oli silmänruoka. Juttu luisti ja jatkui myöhään, millään ei olisi malttanut lähteä pois. Kotiuduinkin kahden maissa yöllä, vastassa oleva oma karvapallo napittikin syyttävästi missä hänen lämmittäjänsä on ollut.Oli muuten aivan mainio tapa korkata juhannus...
Hyvää juhannusta kaikille!
Olkaahan varovaisia erilaisten kirkkaiden kanssa itse kukin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)