torstai 28. tammikuuta 2016

Ekoshoppailua


Pikkulinnut lauloivat, että Aikatalon ekokauppa Ekolossa olisi loppuunmyynti meneillään ja kaikki tuotteet olivat puoleen hintaan. Tämä siis siksi että siellä oli tapahtunut suurehko vesivahinko ja liike oli pakko sulkea ainakin korjauksen ajaksi. En ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä paikasta aiemmin, mutta 50% alennus herätti uteliaisuuden oikein kunnolla. Hävettävän hyvin tunnen opiskelukaupunkini tosiaan. Pitäisiköhän kenties kuudentena opiskeluvuotena tehdä muitakin kierroksia Helsingissä kuin Kamppi-Kaisaniemi tai Kamppi-Kumpula...?

Uteliaisuus tai mielenkiinto (tai mahdollisuus säästää rahaa) oli saanut monet muutkin liikkeelle. Eilen iltapäivällä kauppaan astuessa kuhisi se asiakkaita, varmasti vanhoja kantiksia sekä aivan uusia. Liike oli ollut jo monta tuntia auki ja sen huomasi lukuisista tyhjistä koloista hyllyissä. Kauppa kävi hyvin. Kiertelin tarkasti hyllyt läpi ja keräillen samalla itselleni ostoksia ennen suuntaamistani kiemurtelevaan jonoon. Puolisen tuntia jonotettuani kävelin hymyhuulin ulos kauppakassi täynnä itselleni uusia tuotteita. Hymyillen koska pääsen kokeilemaan uusia juttuja. Hymyillen koska minun hermoillani puolen tunnin jonotus on aikamoinen saavutus. Oh well...

Mitä Ekolosta tarttui mukaan?

Kaurapuurosta on tullut mun jokapäiväinen ruokani jossain vaiheessa päivää, nyt kuitenkin saan Urtekramin täysjyväriisipuurosta sille vaihtelua joinakin päivinä. Joka aamu en ehkä tätä tee, tuota puuroa kun tulee keittää 75 minuuttia.
Soijasuikaleista aion nyt ensimmäistä kertaa kokeilla tehdä ruokaa, paketissa ollut kuva pasta-annoksesta näyttää ainakin vastustamattomalta! Ja ehkäpä maustan näitä kokeiluja Urtekramin dijonsinapilla.
 

Teehylly oli kaupassa ensimmäinen hylly, jonka luokse suuntasin jostain kumman syystä. Erilaisia teepurkkeja ei voi koskaan olla liikaa sanon minä. Etenkään jos ne ovat yhtä nättejä kuin tämä Les Jardins De Gaïan mansikalla ja vaniljalla maustettu rooibostee! Ihme ja kumma pystyin pidättäytymään vain yhdessä purkissa vaikka olisin voinut lapata kaikki erilaiset teepaketit kassiini.


Raakasuklaat ovat mielestäni aika kalliita, jos vertaa tavalliseen suklaaseen siis. Yleensä nuo levyt ja patukat ovatkin jääneet kaupan hyllylle. Nyt oli hyvä syy napata mukaansa muutama raakasuklaapaketti sekä muutama luomusuklaapatukka. Näitä maistellessa saa varmasti hyviä ideoita uusien raakasuklaasatsien tekoon! Ainakin tuo cappuccinolla maustettu raakasuklaa kuulostaisi liian hyvältä jättää kokeilematta...


Kannattaa avata mielensä uusille kokemuksille. Jos ja kun Ekolo jatkaa toimintaansa Aikatalon pisteessään, pistäydyn paikalla mielelläni uudestaan! :)

2 kommenttia:

  1. oi ompa hyvännäkösiä ostoksia <3! miltäköhän noi soijasuikaleet maistuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kerron heti miltä maistuu kunhan kokeilen! Heh mä odotan kaikista eniten noiden raakasuklaiden maistamista...

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)