perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kauranyhtisperjantai

Kävelin tänään töistä lähtiessäni pakastealtaiden ohi ja mietin, että pitäisiköhän sitä vapaiden kunniaksi viettää stereotypinen pizzaperjantai. Ei mitään Grandiosaa vaan kunnon Ristorantea. Salaattia ja valkosipulikastiketta kylkeen ja kotitekoinen kotzone olisi tehty nopeasti. Eipä tarvitsisi sen enempää vaivaa ja aikaa nähdä ruuanlaiton suhteen tänään. Pizzoja selaillessani yhtäkkiä mieleeni juolahti, että voihan hitsin vimpulat mullahan on jääkaapissa kauranyhtistä! Sain sitä käsiini eräs päivä (meidän kaupassamme sitä saadaan vain lauantaisin ja silloin saamamme muutama myyntierä loppuu jo muutaman tunnin kuluttua ulko-ovien avaamisesta) ja olen pantannut sitä jääkaapissani jo tovin kun en ole osannut päättää mitä siitä tekisin.


Nyhtökaurasta on ollut sen verran paljon hypetystä alkuvuodesta asti, että tuote ei kaipaa kovin suuria esittelyjä. Jos ette jo tiedä niin nyhtökaura eli tutummin kauranyhtis on suomalainen innovaatio, proteiinipitoinen vegevaihtoehto lihalle. Kauranyhtiksen proteiinit ovat peräisin kaurasta ja pavuista. Sen tekstuuri on aikalailla samanlainen kuin lihalla ja mikä parasta on se käyttövalmis kuumentamisen jälkeen.

Nopeus ja uteliaisuus ratkaisivat. Pizzaperjantai vaihtui kauranyhtisperjantaihin kun hilpaisin nopeasti kotiin. Olin pitkään miettinyt kaikenlaisia erilaisia reseptejä millä voisin kokeilla kauranyhtistä kunnes mulle valkeni ettei mun tarvitse mitään sen ihmeellisempiä reseptejä keksiä, sen kuin korvaan lihan missä tahansa ruuassa kauranyhtiksellä! Koska nälkä oli kova, oli mun ensimmäinen oma kauranyhtiskokeiluni seuraava: Täysjyväcouscousia, wokvihanneksia sitruunaöliiviöjyssä paistettuna sekä kauranyhtistä valkosipulipastakastikkeella. Lounaani oli itse asiassa nopeammin valmiina kuin pakastepizza. Kymmenessä minuutissa edessäni höyrysi ihanan täysi ruokalautanen. Tuo aika kun olisi muuten mennyt jo pelkästään uunin lämpenemiseen.


Olen jo aikaisemmin maistanut kauranyhtistä hampurilaispihvien muodossa. Nyt tämä toinen kosketukseni kyseiseen tuotteeseen vain edelleen vahvisti mielipidettäni: On sen verran hyvää että kunhan onni sallii niin jatkossa tätä tuotetta tulee löytymään useamminkin tämän sekasyöjän lautaselta. Samalla saa myös suomalaista työtä tuettua.

Tein muuten samalla pienen testin. Vein lämmintä kauranyhtispastakastiketta isälleni ja käskin maistaa tekemääni ruokaa. Hieman oudolta maistui kuulemma, mutta ei olisi uskonut millään ettei kyseessä ole liha! Voipi olla että saan vielä valmistaa kauranyhtistä eri muodoissa myös porukoillekin. Paketista kun riittää annoksia useammallekin. Then again "Joey does not share food!" Frendifanit ymmärtävät tämän ;)

Miten teidän perjantaihin kuuluu ruokarintamalla?

Ja koska yksi kuva mun kauranyhtisateriastani ei ole tarpeeksi... ;)Lisätietoja nyhtökaurasta löytyy Gold & Green nettisivuilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)