torstai 19. toukokuuta 2016

Suolaisen makea salaatti

Halloumia tekee mieli silloin tällöin, etenkin kun sitä hyllyttää työssään. Lämpenevä kesäilma on kuitenkin mulla se mikä herättää halloumiin suoranaisen himon. Varsinkin tänä kesänä halloumin syöminen tuo mieleen viime elokuun matkan Kyprokselle. Tuolloin saarella kyljettiin kuumimmassa ilmassa moniin vuosiin ja turisteille annettiin ohjeita suola&sokeritasapainon ylläpitämiseen. Halloumin ja hunajamelonin syöminen oli näistä yksi. Näin kotoisessa Suomessa halloumia maistellessaan voi vain sulkea silmänsä ja kuvitella olevansa jälleen Välimerellä.


Muutamaan otteeseen olen jo tänä vuonna ostanut halloumia ja päättänyt tehdä siitä lounassalaatin. Homma ei ole tästä oikein edennyt, sillä olen vain päätynyt veistelemään juustosta palasia silloin tällöin irti maistiaisiksi Kyproksen kaipuuta paikkaamaan. Ja kun on ollut aika tehdä salaattia, niin halloumipaketti on ollut tyhjä. Hups (mitään en kadu)...

Jos ette ole kokeillut halloumia niin kokeilkaa ihmeessä. Muutaman minuutin paistaminen puolin ja toisin riittää ja sinä aikana saa salaattipohjan tehtyä jo lautaselle valmiiksi. Terveellistä pikaruokaa kirjaimellisesti.

Tässä viimeisin suolaisen makean halloumisalaattini ainekset:

salaattia oman mielen mukaan
kurkkua
kirsikkatomaatteja
persikkaa 
halloumia
cashewpähkinöitä
 
Cashewpähkinät paistoin pannulla samaan aikaan kuin halloumin, saivat vähän osakseen halloumista valuneesta suolaisesta liemestä aijai! Tarkkasilmäiset huomaavat ettei alla olevassa kuvassa ole kirsikkatomaatteja, niiden kohtalo oli tulla napsituksi ennen kuin ne päätyivät lautaselle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)