torstai 13. marraskuuta 2014

Kaukana zen-tilasta (paitsi jamitellessa!)

Iskipä muhunkin se flunssa, joka on kiertänyt jo vähän jokaisella. Ei pahasti kuitenkaan, vaan lähinnä kurkkukipuna, räkäisenä olona sekä päänsärkynä. Kuitenkin sen verran ilkeänä ettei salille ole oikein uskaltanut mennä. Arvatkaa vaan kuinka paineinen olo on ollut kun koulutehtäviä on vääntänyt eikä ole päässyt salille. Ei edes jamittelemaan! Paranemista olisi ehkä voinut nopeuttaa paiskaamalla kouluhommat nurkkaan ja nukkumalla viime viikot, mutta kun periksi ei osaa antaa. Ja kiitos telkun ja läppärin olen lueskellut kouluhommia usein vaakatasossa.

Eilen tilanne korjaantui kun uskaltauduin salille kokeilemaan BodyJamia. Koska parin viikon tauon jälkeen jamihan on juuri sopivan kepeä tapa aloittaa. Hikeä pukkasi kahden viikon edestä. Sehän ei menoa haitannut kun Laurakin oli tullut käymään eikä ollut yksinäinen olo eturivissä ;)

Koulutehtäviä on tosiaan tullut tehtyä enemmän kuin laki sallii. Jopa oman mittapuun mukaan kun eräässä vaiheessa harkitsin melko vakavasti puhdistavani kämpän lattialistat hammasharjalla lukemisen sijaan. Koirien turkitkin miltein kiiltävät kun niitä olen ahkerasti harjaillut, sillä välillä on vain täytynyt pitää taukoa 24/7 lukuputkesta kadonneen motivaation etsimiseksi. Jotain akateemisen maailman ulkopuolista hyötyäkin on siis ollut. Koska koulun kanssa hommat ovat olleet monimutkaisia niin tekaisin kotona jotain hieman yksinkertaisempaa...


...Mistäpä muista kuin mun kurpitsoista! Joita jäi tämänkin pikku projektin jälkeen jäljelle aika liuta. Halloweenina siis selailin jälleen kadehtien USAn Halloween maniaa. Rapakon toisella puolella kun tuota kuolleiden juhlaa juhlitaan aivan eri lailla. Joku kerta aion kyllä päästä omin silmin todistamaan sitä! Yhdysvalloissa Halloweeniin tosiaan kuuluu kurpitsa oikein kunnolla aina Starbucksin juomista leivonnaisiin asti. Kurpitsalattea en ihan alkanut valmistamaan, vaan ihan perus kurpitsapyreetä.

Pyreen tekeminen menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

 Pilko kurpitsa ja poista siemenet sekä höttö. Levitä lohkot uunipellille ja laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi. Huom ei tarvitse kuoria!

 Kun kurpitsat ovat kypsiä (ja hieman jäähtyneitä) kaavi kurpitsa irti kuoresta esim. lusikan avulla.

Soseuta tehosekoittimessa ja tadaa pyree on valmis!

Laitoin valmiin pyreen Minigrip pusseissa noin kahden desilitran erissä pakkaseen. Kunhan saan pahimman tenttisuman alta pois niin alan tekemään kurpitsaleivonnaisia. Siskolta sainkin jo valmiiksi muutaman erittäin maukkaalta kuulostavan ohjeen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)