maanantai 11. marraskuuta 2013

Ready for Navy

Kandiseminaari lähestyy uhkaavasti ja sen huomaa täällä postausväleissä. Pahoittelut siitä! :( Kymmenen päivän kuluttua pitäisi olla kandiseminaarin kymmenen sivuinen työ valmis jaiiiiks... On mulla jo aihe mutta se onkin siinä. Salilla on tullut enimmäkseen oltua ryhmäliikunnoissa ja koska siellä ei vielä uutta ohjelmaa ole niin sieltä ei oikein saa revittyä irti aiheita. Toki BodyJamia voisin hehkuttaa joka postauksessa! :D

Ajattelin tällä kertaa kirjoittaa tästä mun alkusyksyn päähänpistosta eli Navy SEAL treenistä. Välissä tuli oltua kipeänä, joten ohjelman loppuun suorittaminen on hieman venynyt. Nyt vihdoinkin aion hieman kertoa miten on mennyt sekä juoksemisen että fyysisen treenin kanssa. Kuten aikaisemmin mainitsin niin tähän treeniohjelmaan kuuluu myös uiminen mutta olen korvannut sen spinningeillä yms. sillä uiminen ei ole mun juttu (enkä edes omista uimapukua haha!).

Running Schedule - Level I
WEEKS #1, 2: 2 miles/day, 8:30 pace, M/W/F (6 miles/ week)
WEEK #3: No running. High risk of stress fractures
WEEK #4: 3 miles/day, M/W/F (9 miles/wk)
WEEKS #5, 6: 2/3/4/2 miles, M/Tu/Th/F (11 miles/wk)
WEEKS #7,8: 4/4/5/3 miles, M/Tu/Th/F (16 miles/ wk)
WEEK #9: same as #7,8 (16 miles/ wk)Ennen kun aloitin Navy treenin, kokeilin juoksua parin viikon ajan matolla. Kun ottaa huomioon, etten ole koskaan aiemmin harrastanut juoksua ulkona enkä sisätiloissa niin tuo oli aikamoinen rykäisy aloitukseksi. Olin osannut odotella jonkinlaisia ongelmia tämän takia. Penikoiden sijainti tuli alussa liiankin selväksi! Sain kuitenkin ilokseni todeta etten saanutkaan pelkäämiäni ylirasituksia jalkoihin. Suuri kiitos tästä kuuluu Lauralle, joka auttoi hurjasti tekniikan kanssa! :)

8:30 pace (aika maileja käytettäessä) olisi kilometreihin käännettynä n 5:17. Kilometri tulisi siis juosta tuossa ajassa. Sanomattakin selvää etten -ihan vielä!- tuohon pysty. Aika on ehkä tippunut hieman, en ala tähän arvioimaan sen tarkemmin sillä tein alussa intervallityypillä rajoja kokeillen ja vasta puolessa välissä aloitin tasaisemman juoksemisen. Tällä hetkellä vauhti on 7:00-8:00 luokkaa päivästä riippuen.Physical Training(PT) Schedule - Level I (Mon/Wed/Fri)
Sets and Repetitions

WEEK #1: 4X15 PUSHUPS
4X20 SITUPS
3X3 PULL UPS
WEEK #2: 5X20 PUSHUPS
5X20 SITUPS
3X3 PULL UPS
WEEK #3,4: 5X25 PUSHUPS
5X25 SITUPS
3X4 PULL UPS
WEEK #5,6: 6X25 PUSHUPS
6X25 SITUPS
2X8 PULL UPS
WEEK #7,8: 6X30 PUSHUPS
6X30 SITUPS
2X10 PULL UPS
WEEK #9: 6X30 PUSHUPS
6X30 SITUPS
3X10 PULL UP 


Perinteiset salitreenit on oikeastaan korjautuneet tällä oman painon voimalla tehtävällä treenillä. Ei kuitenkaan ole ollut yhtään sen vähemmän hien ja irvistysten täytteistä! Ensimmäisen viikon aikana iski epätoivo, pian sen jälkeen kuitenkin se vaihtui iloksi kun kehitys oli hurjaa. Aiemmin taisinkin mainita etten ennen tätä ohjelmaa pystynyt tekemään YHTÄKÄÄN punnerrusta teknisesti oikein (polvet ylhäällä) ja nyt pystyn! Istumaannousut sen sijaan meni hyvin alusta asti hammasta purren, joten vaihtelin viikoittain harjoitteita jotta vatsan lihakset saivat erilaista ärsykettä. Leuanvedoista täytyy todeta etteivät puhtaat ole vielä onnistuneet eli avustetuilla mennään. Näihin olisi "tiputus"suunnitelma tiedossa loppuvuodeksi, siitä kuitenkin lisää myöhemmin... ;)

Project wrap up: Navy SEAL treeni oli tuskainen mutta antoisa kokemus. Tulokset olivat aivan oikeasti hurjia ja palkitsevia. Itse aion jatkaa tätä ohjelmaa hieman soveltaen jatkossakin. Tämähän siis oli ensimmäisen tason treeni, josta voisi toki jatkaa vielä vaativampaan. Jos aika riittää niin varmasti kokeilen! Yllytyshullu mikä yllytyshullu... ;D

Suosittelen kaikille muillekin enemmän tai vähemmän yllytyshulluille! 
Hyvää viikonalkua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)