lauantai 6. heinäkuuta 2013

Mitä mä olen oikein tehnyt?

Kaveri tutustutti mut HeiaHeiaan jo viime vuoden puolella, mutta "vasta" tämän vuoden alusta asti oon merkinnyt tunnollisesti Heiaan kaikki mun treenit, kunnon venyttelytuokiot ja joitain hyötyliikuntoja. Nyt Heiassa on tallennettuna mun puolen vuoden treenit ja mielenkiinnosta ajattelin katsoa mihin sitä aikaa on tullut käytettyä.

En ole aikaisemmin tajunnut (lue: jaksanut) kunnolla katsella mun tilastoja, vaan silloin tällöin vilkaissut niitä. Mun Heian käyttö on keskitttynyt vielä vain omien treenien merkitsemiseen ja muiden tsemppaamiseen.

Tämän näköinen on siis tämän vuoden Top5- tilasto:
1. BodyJam
2. Kuntosali
3. Spinning
4. Venyttely
5. Core training

Ja yllätys yllätys BodyJam löytyy ykkösenä mun listalta kuntosalin tullessa toisena. Aivan alkuvuodesta kuntosali jäi tosi pahasti aerobisen alle, mutta nyt oon alkanut saamaan kunnon otteen raudasta. Viime vuodesta lista eroaa hieman siinä, että silloin BodyCombat ja BodyPump olisivat varmasti olleet mukana tossa listassa. Olisi vain pitnyt kuunnella kaveria ja aloittaa se Heian käyttö jo viime vuonna niin olisi jotain mihin verrata, oma muisti kun on mitä on! :D 163 tuntia treeniä tänä vuonna on toisaalta hyvä luku, toisaalta taas melko masentava lukema. Tässä tuleekin se syy siihen:

Perinteiseen tapaani alkuvuonna oon ollu pariin otteeseen kipeänä. Yhteensä sängyn pohjalla vietettyjä päiviä on ollut 30. Kun jakaa tuon luvun kolmeen kertaan ja miettii kuinka kunto ehtii romahtaa pienessäkin ajassa, eikä heti sairaspäivien jälkeen pääse 100% treeniin kiinni niin aika nihkeästi omasta mielestäni on  alkuvuosi sujunut. Mutta jos ottaa asian positiivisella matematiikalla: Yhden kuukauden olen ollut kipeänä ja viisi kuukautta treenaillut tänä vuonna enemmän tai vähemmän elämäni kunnossa. 5x30= 150 päivässä olen saanut treenattua 162 tuntia. Heti näyttää paremmalta! ;D


Tämän löysin nyt ensimmäisen kerran Heiasta muutaman - kröhöm viiden - minuutin etsimisen jälkeen. Aika mielenkiintoiselta näyttää. Pari huomautusta tähän on kyllä pakko sanoa. Ensinnäkin olen vienyt koiria lenkille useammin kuin noi neljä kertaa! Lakkasin hyvin pian merkitsemästä koiralenkkejä Heiaan, koska meidän koirat on sellaisia kukkaispoiki jotka tykkää haistella tienpenkkoja metrin välein joten ei sitä voi edes hyötyliikunnaksi kutsua. Crossarilla, juoksumatolla ja soutulaitteessa oon huomattavasti enemmän aikaa käyttänyt kuin tilasto antaa olettaa, mutta sisällytän sen yleensä kuntosaliin.

Nyt on pakko alkaa lopettelemaan ettei tule aivan liian kiire. Lähden nimittäin pian lauantain diskoon eli BodyJamiin ja sieltä suoraan töihin! Hyvää viikonloppua kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin on sullaki reeniä kertynyt saikkupäivistä huolimatta! Mulla on aika sama periaate noiden kirjaamisten kanssa, et sellanen hengästyttävä ja hikoiluttava treeni kirjataan. Sit näkee hyvin vuoden lopuksi että kuinka paljon sitä oikeesti on tullutkaan treenattua. Kiitä mua vaan että löysit heian, heh! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)