tiistai 18. elokuuta 2015

Kypros 2015 Part 2

Tuli niin haikea fiilis kun selailin äsken Kyproksen reissun lomakuvia läpi. Kaksi viikkoa sitten vietin ensimmäistä päivääni Kyproksen Pafoksessa. Tähän aikaan taisin itse asiassa makailla uima-altaan reunalla ja käydä välillä viilentymässä vedessä. Suomen kesän vaihtuminen reippaasti 40 asteen lämpötilaan oli aikamoinen shokki, mieluinen sellainen tosin.

Lomaan kuului paljon auringonottoa (suojakerroin 50!) sekä uimista. Suomessa en tainnut kertaakaan tänä kesänä edes uida... Kulttuurista tuli nautittua sekä nähtävyyksien että ruuan muodossa. Loman alussa käytiin ihailemassa Kuninkaiden hautoja, loppupuolella tarkastettiin Pafoksen eläintarha sekä ihailtiin Mosaiikkeja. Välimeren ruokakulttuuri on aivan mieletön! Yritin joka ilta maistella erilaisia paikallisia ruokia. Taisin samalla saada inspiraation kokeilla kyseisiä ruokia täällä kotonakin.

Koska kuvat kertovat enemmän kuin sanat: Tässä kuvia Kyproksen matkaltani!

Kukat olivat niin kauniita Kyproksella. 
Paljon tulikin niistä napsittua kuvia, tämä kukka on lemppparini!

Stifado eli hyvin mureata nautaa. Suurin osa annoksista sisälsi sekä perunaa että riisiä mikä lienee suomalaisesta hassulta. Tämä on kuitenkin maassa tapana, peruna on vain lisäke.

Hotellista ei ollut pitkä matka merelle.

Kuninkaiden haudat oli heti ensimmäisten nähtävyyksien joukossa joita mentiin katsomaan. Pitkään jaksoi ihailla kuinka tälläistä on saatu aikaan jo muutama tuhat vuotta sitten.

Baklava= paras jälkiruoka ikinä. Tuhatlehtileivosta siirapilla ja pähkinöillä. Viimeisimmästä baklavasta oli jo vuosia aikaa joten hyvin mielin söin pari tälläistä. Muutenkaan en kaloreita lomalla laskenut, jos teki mieli juoda siideriä aamupalalla sen tein.

Eläintarhan ehdoton vetonaulani mun suhteen oli norsu, mikäs muukaan!

Kun sulkee silmänsä voi kuvitella miltä tämä on näyttänyt juuri valmistuttuaan. Kelpaisi minulle asunnoksi, hetkeäkään ei tarvitsisi miettiä sitä.

"Pieni" teatteri.


Toinen kunnioituksen aihe muinaisia ihmisiä kohtaan: Pafoksen Mosaiikit.
Nämä Unescon kohteet on tehty ajanlaskumme ensimmäisinä vuosisatoina. Osa mosaiikeista oli geometrisia, osa kuin maalauksia. Yhtä kaikki henkeäsalpaavia.
Ja arvatkaa vaan haluanko minä myös päästä tekemään tuollaisia?!

Jälleen niitä aivan ihania kukkia. Kunpa niiden tuoksun saisi välittymään näistä kuvista!

Kerran piti päästä kunnolla katsomaan auringonnousua. Hipsin itsekseni ulos ennen aamukuutta ja kiertelin satamaa ensimmäisten auringonsäteiden noustessa taivaalle. 

Jos mietitte seuraavaa matkakohdetta, kannattaa Kyprosta harkita hyvin vakavasti!
Täydellinen paketti niin lepäämistä kuin aktiviteetteja, kulttuuria sekä hyvää ruokaa. Ystävällisistä ihmisistä unohtamatta :)

2 kommenttia:

  1. Voi mä voin vaan kuvitella miten upealta kaikki kukat on siellä tuoksuneet..! Ja tuo upea pinkki valkoisia rakennuksia vasten on vaan ihan täydellistä. Voisin muuten mäkin kyllä muuttaa asumaan tuollaiseen upeaan pylväspalatsiin! Bonarina siinä samalla sais vielä upean ilmaston osakseen, koska eihän tuommoista nyt sovi rakentaa Suomeen.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Nyt jos sen lottovoiton vielä saisi niin pääsisi muuttopuuhiin nopeammin... :D

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)