perjantai 28. elokuuta 2015

Kookosöljystä

Kookosöljy. 

Sitä voi käyttää niin ruoanlaittoon, leivontaan, hiuksiin, iholle... Mahdollisuuksia tuntuu olevan loputtomasti. Pitihän sitä sitten itsekin sortua ostamaan itselleen tuota ihmeainetta. Jotenkin olen yleensä vierastanut kookoksen makua ruuissa, mutta kun muutaman kerran paistoin banaanilettuja kookosöljytilkassa, aloin itse asiassa pitämään mausta. Kesällä sitten kokeilin kookosöljyä aurinkovoiteena kun en pitkää aikaa auringossa viettänyt (ihollani on taipumus palaa helpommin kuin ruskettua ilman asianmukaisia varustuksia). Se todellakin suojasi, eikä ihoni punoittanut auringonoton jälkeen. Lisäksi sain oikein silkkisen pehmeän ihon!


Mitä kookosöljypurnukka ja lattekuppini tekevät pöydällä vierekkäin sitten? Kookosöljyn sanotaan antavan koostumuksensa takia lisää energia, auttavan vastustuskykyä ja nopeuttavan aineenvaihduntaa. Toisin sanoen tämä on hyvää rasvaa, joka ei lihota vaan auttaa rasvanpoltossa. Heinäkuun alussa aamiaisella lattekuppiini sujahtikin ensimmäisen kerran hieman kookosöljyä sekaan. Kaikkeahan kannattaa kokeilla.

En tehnyt tätä täysin oikeaoppisesti - kahvi kun pitäisi kaataa kuumana tehosekoittimeen - vaan lusikan kanssa sekoittelin öljyn kuuman kahvin sekaan. Tuloksena oli kermaisen tuntuinen ja hivenen makea latte. Ei paha varsinkaan kun en käytä sokeria latten seassa ollenkaan. Ehkäpä joku päivä uskallan viimein kokeilla pelkkää espressoa kookosöljyn avulla.


Tästä lähtee rasvan palaminen hurjaan kasvuun!
(huomatkaa lauseen ironinen luonne)

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)