perjantai 21. elokuuta 2015

Juice away

Tämä oli jälleen näitä perinteisiä ostoksiani, joita mietin vuoden verran ennen kuin päätin ostaa kyseisen asian. Yleensä tulee tehtyä hetken mielijohteesta tai pienen miettimisen jälkeen ostoksia, mutta välillä mulla on tapana jumittua miettimään joitain tärkeitä ostoksia pidemmäksi aikaa. Esimerkiksi espressokoneen hankkimista mietin hartaasti ja pitkään. Pitkä pohtiminen tuotti tulosta, sillä päivääkään en ole ostostani katunut!

Pidemmän aikaa mielessäni oli pyörinyt ostaa itselleen kone, jolla saan oikeasti kunnon mehua hedelmistä ja vihanneksista. Tuoreita aineita keittämällä kun hyvät ainesosat katoavat ja kauppojen mehuista ei välttämättä edes ole tuoreita aineksia. Siitä lisätyn sokerin määrästä puhumattakaan... Näinpä siis keittiöni täydentyi syntymäpäivieni aikaan Philipsin mehulingolla.Vihanneksista ja hedelmistä mehulingolla mehua tehdessä on se hyvä puoli, että niiden kaikki hyvät ainesosat mm. vitamiinit saa nopeammin kropan käyttöön. Kuitu tosin jää pois tässä vaiheessa, mutta jos huolehtii kuidunsaannista muuten niin tämä ei ole ongelma. Tietenkään ei kannata alkaa juomaan ainoastaan pelkkää mehua joka päivä, mutta tällä tavalla saa päiväänsä hyvänmakuisen vitamiinipommin!

Miten mehulinko sitten toimii? Käytän tässä esimerkkinä ostamaani Philipsin HR1855 Juiceria (700 W).

Käytettävät vihannekset, hedelmät ja marjat pestään. Kuorimaan ja muuten perkaamaan ei tarvitse ryhtyä muuta kuin osia mitä et normaalisti söisi esim. appelsiininkuoria. Muuten kaiken voi laittaa mehulinkoon kuorineen ja siemenineen.


Mitä isompi syöttoaukko, sen isomman kappaleen voit laittaa koneeseen. Philipsin mehulinkoon mahtuu kokonainen omena eikä pilkkomiseen kulu turhaa aikaa! Mitä enemmän kappale sisältää nestettä, sen nopeammin se mehustuu. Painamalla voi avittaa mehustusta, mutta liikaa ei pidä painaa jotta saa erotettua mahdollisimman paljon mehua.


Mehulingolla erotetussa mehussa on aivan erilainen tekstuuri, maku, tuoksu ja ulkonäkö kuin kaupan mehuissa. Päälle tulee kunnon "vaahto", jonka olen sekoittanut mehuun mukaan.


Philipsin mehulingoissa on lisäksi QuickClean-toiminto. Mehulinko laitetaan tyhjänä käyntiin ja suuosaan lasketaan puolisen litraa vettä. Veden valuessa kaatonokasta ulos sisäosat esipuhdistuvat. Mehulinko on näppärä laittaa osiin ja puhdistaa. Kuivamassa lähtee helposti irti roskiin tai kompostiin.


Kuinka monelta löytyy jo mehulinko kotoa? 
Sainko jonkun innostumaan mehulingon hankkimisesta?

2 kommenttia:

  1. Maksaako tuollainen kone paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omani maksoi 79 euroa (Prismasta). Halvempiakin myös löytyy! Myyjä selitti minulle että tuo 700 watin mehulinko sopii ihan hyvin kotikäyttöön ja tuolla voi tehdä kaksikin litraa mehua ennekuin kuivamassasäiliö tulee tyhjentää :)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)