sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tuplahyötyä liikunnasta

Meillä on pihalla muurikivistä tehdyt muurit reunustamassa nurmea ja kukkapenkkiä. Viime viikolla revin isän kanssa suuren osan muuria irti, sillä se oli monen vuoden aikana alkanut kallistumaan kohti pihatietä. Repimisessä oli tarpeeksi duunia viime viikonlopulle, joten jatkettiin meidän projektia tänä viikonloppuna.

Puolitoista tuntia ladottiin tänään pihakiviä paikalleen. Tarkalleen ottaen isä teki ensimmäisen rivin ja tarkasti, että se on suorassa ja kallistuu oikeaan suuntaan ja minä ladoin loput kivet paikalleen. Oli juuri sellainen petollisen lämmin ilma ettei pelkällä t-paidalla pärjännyt ja huppari oli pakko olla päällä. Kuona-aineet saivat kyytiä oikein kunnolla. Se hien määrä oli vain niin uskomatonta...! Lisäksi nuo muurikivet ovat todella painavia, joten ergonominen työasento oli aivan must. Selällä nostaminen ei tullut kysymykseenkään... Toisin sanoen puolitoista tuntia kului kyykkäämällä. Harvoin tulee tehtyä noin paljon "yhtä ja samaa" liikettä putkeen, salilla tai muualla.

Tässä kuva hikoilun ja kyykkäämisen lopputuloksesta:


Tuon muurin rakentaminen oli kyllä hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Puolessatoista tunnissa kun ehti tekniikan lisäksi kokeilla kyykkäämistä eri levyisessä haarassa. Voin muuten sanoa, että muistan taas kuinka monta eri lihasta kropassa onkaan. Lauran illan spinusta on tulossa hyvin mielenkiintoinen. Dagen efteristä puhumattakaan...

Onko teillä jonkinlaisia pihaprojekteja tänä vuonna tehtynä tai suunnitteilla, 
oli se sitten kevyttä tai raskaampaa? 
Ajatteletteko sen välttämättömänä pahana vai otatteko sen vastaan uudenlaisena treeninä? :)

Loppuverryttely koirien kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)