keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Mehuisaa keskiviikkoa

Blogiani lukevat tietävätkin, että ostin itselleni kesällä mehulingon. Kone on ollut oikein näppärä ja sillä on tullut tehtyä erilaisia mehuja miltein joka päivä. Etenkin kun lingon puhdistaminen on ollut yhtä helppoa kuin luvattiinkin. Puoli kiloa tuoretta päivässä on mennyt näin helposti hyvin imeytyvässä muodossa kurkusta alas, välillä enemmänkin. Hedelmiä on tullut kokeiltua ties mitä, vihannesten puolelta porkkanaa. Melko varmasti saan kiittää Kyproksen rusketustani matkaa edeltävänä parina viikkona juomastani appelsiini-porkkana mehusta (parin kilon verran porkkanoita).

Hieman "rupsahtaneet" hedelmät, jotka muuten olisivat menneet ehkä roskiin olen laittanut mehulinkoon. Ulkomuoto ei haittaa mehuissa! Tähän mennessä en ole muuta vihannesta kuin porkkanaa tosiaan käyttänyt mehuissani. Tänään se seikka muuttui kun vilkaisin jääkaapin hedelmä/vihanneslaatikoihin ja näin siellä aivan liikaa salaattia omaan kulutukseeni nähden...


Ensimmäisiä kertoja tämäkin: Kokeilin salaattia mehulingossani. Heitin porkkanoiden sekaan ison jäävuorisalaatinlehden. Katseltuani hieman lopputulosta, päätin laittaa sekaan vielä yhden appelsiinin ja ananastölkin. Alla näette lopputuloksen... 


Ei paha vai mitä? Väri oli tosin hieman vihertävämpi kuin kuvan keltainen mehu antaa ymmärtää... Omia mehuja puristaessa kannattaa muistaa, että värit tulevat sakeampina ja siis erilaisempina kuin kaupan mehuissa. Tämän mehun maku oli itseasiassa samettisempi kuin sama mehu ilman salaattia, eikä tuo määrä salaattia maistunut mitenkään pahalta!

Ensi kerralla mehuun voikin surahtaa enemmän kuin yksi salaatinlehti...
Kerään vielä rohkeutta 100% vihermehun kokeilemiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)