keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Cafe Beanie

Olen huomannut tämän vuoden puolella sellaisen seikan opiskelussani, että minulla on vaikea saada kotona päälle kunnon "opiskelumoodia". Koira pyörii jaloissa pallon kanssa, mieleen juolahtaa josko sitä vaikka leipoisi, nojatuolissa lukiessa pää painuu uhkaavasti liian lähelle kirjaa... Ajatukset eivät pysy yksinkertaisesti kasassa ja saatan käyttää koko päivän opiskellen vajanaisella vaihteella. Käytän hetken opiskeluun ja toisen teen jotain muuta. Repeat tuota koko päivän ajan. Kirjatentit ovat tässä suhteessa kaikista hankalimmat. Katkonainen lukeminen kun harmittaa mua niin paljon etten ihan senkään takia onnistu sisäistämään lukemiani asioita kunnolla.
Kirjatentteihin olenkin alkanut käyttämään enemmän aikaani kampuksella tai Helsingin yliopiston pääkirjastossa. Nyt alkaneen lukuvuoden ensimmäisinä viikkoina minut onkin melko säännöllisesti löytänyt joko jonkin pöydän äärestä tai ihanan pehmeiltä sohvilta. Kun ruuhkaa ei ole niin makaan pitkin pituuttani vallaten koko sohvan. Mukavuus ennenkaikkea jos aihe on hieman puiseva!

Tällä hetkellä olen lukemassa kolmea kirjaa samaan kirjatenttiin, kaikki englanninkielisiä. Tänä vuonna on muutenkin tiedossa miltein jokaiselle kurssille yksi tai kaksi kirjaa luettavaksi. Lukemista on siis tiedossa ja paljon. Pitääpä ajatukset irti edessä olevasta työharjoittelusta ja gradusta, tarkemmin siis siitä etten vielä tiedä mitä teen, milloin ja missä... Takaisin aiheeseen! Lempipaikakseni siis ei kuitenkaan ole muodostunut kampus eikä kirjasto eikä muu kouluun liittyvä paikka, vaan Kampin katukerroksessa sijaitseva Cafe Beanie.


Kahvila on tummalla sisustuksellaan hyvin miellyttävä, musiikki soi sopivan hiljaisena taustalla. Ihanan valoisat vitriinit kutsuvat herkullisilla salaateillaan, täytetyillä leivillään, kakuillaan ja muilla ihanilla tuotteillaan. Juomia löytyy viinistä paikan päällä puristettavaan mehuun ja erilaisiin erikoiskahveihin. Itse tilaan Beaniessa käydessäni miltein aina laten. Välillä palanen juustokakkua sattuu löytämään tiensä tarjottimelleni jostain syystä (koska paljon töitä tekevät aivot tarvitsevat hyvää energiaa!). Kahvin seurana tarjoillaan aina pieni pala blondieta, eli siis brownien vaaleaa versiota, joten kahvikin riittää usein.


Hakeudun yleensä peräseinälle istumaan, sillä sinne kauppakeskuksen häly kuuluu kaikista vähiten. Sieltä on myös mukava katsella ihmisten menoa kun tarvitsee vähän aikaa lepuuttaa silmiään lukemiselta. Tuoksuva kahvikuppi kädessä uppoudun aivan helposti kirjaan ja suljen kaiken muun pois mielestäni. On vain minä, kahvi, kirja ja satunnaisesti Google Translator. Lukeminen etenee keskeytyksettä ja muistiinpanojen kirjoittaminen sujuu omalla tyylilläni englannin ja suomen sekoituksena.


En ole aivan varma mikä juuri Cafe Beaniessa on sellaista, että se saa mut keskittymään kouluhommaani. Ehkä se etten ole toista samanlaista paikkaa löytänyt. Ehkä sen ihanat erikoiskahvit. Ehkä se etten opiskelijabudjetilla käy siellä kuin maksimissaan kerran viikossa. Oli miten oli, kun lukeminen koulutiloissa alkaa tylsistyttämään minut löytää hyvin todennäköisesti jatkossakin Beaniesta!

Onko teillä jotain tiettyä paikkaa missä pystytte keskittymään opiskeluun?

2 kommenttia:

 1. Heh, satuitko lukemaan jo miun eilisen postauksen?! Hyvin samojen asioiden kanssa siis painitaan ;) Miunkin on kokeiltava ainakin kirjastoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh meilläpähän oli vähän samanlainen aihe. Lukaisin sun postauksen vasta äsken! :D
   Kannattaa kokeilla vaikka kirjastoa. Itselläni toimii ainakin hyvin, siellä kun ei ole mitään ns. muuta tekemistä (eikä sitä jääkaappia). Ja voi huoletta heittää kengät jalasta ja istua miten huvittaa! Tuolla kahvilassa en ole vielä kehdannut kokeilla sitä...

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)