keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Milloin viimeksi...

...Hemmottelit itseäsi?

Hemmottelu, tämä arjen luksus on mielestäni juuri nyt ajankohtainen. Keväällä valmistumassa olevien koulustressin tai pitkän työputken alaisena ei välttämättä paljoa jaksa ajatella muuta kuin mitä tehtävää vielä olisi tekeillä ja kuinka ne kaikki ehtisi saada valmiiksi ajoissa. Tämä taas vaikuttaa unenlaatuun negatiivisesti ja väsyneenä zombina tuntuu ettei mikään onnistu.

Allekirjoittanut kuuluu valitettavasti juuri sellaiseen ryhmään, joka osaa stressata valmiiksi tulevaisuuden asioita. Kun energiaa kuluu tälläiseen turhuuteen on hyvin hankalaa ellei ihan mahdotontakin nauttia elämästä. Järjellä kun ajattelee niin eihän ne hommat ikinä lopu. Joten jos ajattelumalli on tälläinen: "Kun saan kaikki hommat valmiiksi niin vasta sitten relaan", huomaa pian ettei sinulla ole muutakaan elämää kuin niitä ns pakollisia hoidettavia asioita. 

Kuinka hankalaa voi olla tajuta ettei tämä pidemmän päälle käy? Olen itse sitä mieltä, ettei jokaiselle ole ennaltamäärättyä elämäntarkoitusta.  Mutta siitä olen varma ettei se ainakaan ole tehdä töitä 24/7 ja unohtaa samalla kaikkea muuta. Miksi ei järjestäisi itselleen myös sellaista tekemistä josta nauttii? Yhdelle se voi olla kahvilahetki hyvän ystävän kanssa, toiselle hieronta keskellä työpäivää ja kolmannelle viikonlopun kylpyläloma.

Kysymys kuuluukin osaatko nauttia elämästäsi? Oletko itsepäinen suorittaja vai hakuna matata- henkinen ihminen? Miten hemmottelet itseäsi ja teet irtioton arjesta? Kommenttiboksi on vapaa keskustelulle! Ja muista ettei asian tarvitse olla suuri, sillä pienistäkin asioista voi saada hymyn huulille ja jaksamista koko päiväksi :)

Loppuun vielä muutama kuva siitä miten itse hemmottelin eilen itseäni. Olo oli aivan uskomaton, kun pääsi nauttimaan tuollaisesta arjen luksuksesta. Tänäänkin olo on vielä sen verran energinen, että täytyy kyllä useammin alkaa harrastamaan tälläisiä hetkiä... ;)

Cafe Latte piirakan kera, jota en koskaan ollut maistanut.

Vaihdoin akateemisen opiskelutilan urbaaniin malliin. Ja lukeminen sujui ihan uudella vireellä!

Osteopatiahoidon jälkeen koulukirjat olivat pannassa. Sukelsin loppuillaksi peittojen alle ja join teetä nauttien hyvästä komediasta.

6 kommenttia:

 1. Mies nikkaroi meille täydellisen rentoutumisvälineen; paljun! Kerran oon vasta päässyt kokeilemaan (no tämä flunssa-pirulainen), mutta voin jo kuvitella kuinka mahtava sinne lämpöiseen veteen on pulahtaa vaikka juoksulenkin päätteeksi.. Ai ai.. :)
  Oma missioni on keksiä uusia rentoutumistapoja niiden herkkujen sijaan, joten palju tuli kuin tilauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä ihana mies! Kerro heti kun pääset juoksulenkin päätteeksi kokeilemaan sitä paljua. Mutta parantelehan itsesi ennen sitä :)

   Poista
 2. Mä yritän saada elämääni vähän luksusta sunnuntaisin, kus käydään miehen kanssa saunassa ja samalla laitan kasvo- ja hiusnaamiot ja muutenkin hoidan kehon ja kasvot valmiiksi seuraavaa viikkoa varten :) LUSH:n tuotteet tuo ihanilla tuoksuillaan mulle aina hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin ihanalta! Joskus pienempänä saunoin perheen kanssa joka viikonloppu - silloin paras asia koko illassa oli saunajuoma eli Muumilimu :D
   Kiitos vinkistä, voisinkin joskus testata LUSH tuotteita!

   Poista
 3. Mä oon kyllä sekä överisuorittaja että nautiskelija... ""Kun saan kaikki hommat valmiiksi niin vasta sitten relaan", huomaa pian ettei sinulla ole muutakaan elämää kuin niitä ns pakollisia hoidettavia asioita. " siis toi on niin totta! Mullakin on joskus kädet täynnä hommia, mutta sitten kun se fiilis iskee niin pistän kyllä maate hetkeksi ja laitan silmät kiinni ja jatkan sitten vasta. On ihan hyödyllinen taito osata relata kiireenkin keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mäkin saisin opittua ton tavan! :)
   Laitoin juuri ylös paperille kaikki kouluhommat ja tentit mitä pitää tehdä tän kevään aikana. Jos toi tehtävien määrän konkreettinen näkeminen vaikka auttaisi...

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)