keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Aloita aamusi pysähtymällä

Pitkään olen ihmetellyt miten jotkut hehkuttavat sitä, kuinka aamuvarhainen jooga auttaa kohtaamaan uuden päivän hyvillä mielin. En siis itse ole aloittanut (ainakaan vielä!) joogaa, mutta asiaa pyöritellessäni olen saanut ahaa-elämyksen. Miksi jokainen päivä tulisi aloittaa aamusta asti hirveällä kiireellä? Aamiainen puoliksi syötynä viilettäen koululle tai töihin, sieltä ampaisten harrastuksiin tai pakollisten kotitöiden pariin kunnes rättiväsyneenä kaadut sänkyyn. Ja jos olet kuten minä, odotat silti monta tuntia unta sängyssä pyörien. Tästä on hyvä jatkaa itselleni syttyneeseen lamppuun:

Varaa kiireisestä aamusta itsellesi hetki aikaa. Minuutti tai puoli tuntia. Ja käytä se tehden...

...Ei yhtään mitään!

Jos jo tämän jalon taidon taidatte niin hyvä, jos ette niin kokeilkaa! Vaikka edes kerran viikossa juuri silloin kun tiedossa on stressaava päivä. Tämän ei välttämättä tarvitse tarkoittaa joogaa, vaan mitä tahansa itselle mieluista. Vaatimuksena ainoastaan ettei hetki vaadi "turhaa" ajattelemista. Venyttelyä sängyssä (torkkuherätys suositeltavaa!), lemmikin rapsuttelua, piikkimatolla makaamista... Mitä vain keksitte!

Idea tähän postaukseen tuli vähän kröhöm epätreenimäisestä näkökulmasta... Kamppiin oli yliopiston kesäloman aikana ilmestynyt uusi kahvila Beanie, joka tarjoaa kaikkea aamiaisen, lounaan ja after workin väliltä. Sen verran houkuttelevalta näytti, että se oli pakko käydä testaamassa. Ja kyllä kannatti! Olen jo muutamassa kerrassa oppinut pitämään espresson mausta (maidon kera tottakai) sekä kokeillut aamuisia kiireettömiä hetkiä herkuilla höystettynä. 

Pakkohan on mainita, että on myös ollut hauska kokeilla sitä kuuluisaa urbaania opiskelijaa, joka on lukevinaan koulukirjojaan äärimmäisen keskittyneen näköisenä hih... Niin ja ne Beanien leipomukset ovat taivaallisen hyviä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)