keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hikoilusta ja nesteytyksestä

Mä olen sellainen ihminen, joka omaa välillä turhankin paksun kallon ja opettelee "mielellään" asiat kantapään kautta. Vaikka olenkin luonteeltani perfektionisti olen kuitenkin sitä mieltä, että virheistä oppii parhaiten. Omalla kohdallani ehkä juuri sen takia, koska ne virheet säilyvät mielessä pisimpään. Välillä on kuitenkin hyvä saada pieniä muistutuksia ja tänään sain yhden sellaisen.

Kulutin tänään monta tuntia Helsingissä kun kävin kavereita moikkaamassa. Asiaa oli aivan rutosti joten kunnon syöminen unohtui sillä en kokenut olevani nälkäinen  ja vedenjuontikin oli vähäistä. Kotona nakkasin suuhuni hieman kanaa, kaurapuuroa ja banaanin ennen kuin suuntasin salille spinuun. Yleensä spinningtunneille otan mukaan kaksi isoa vesipulloa, joissa molemmissa on suolaa tai toisessa mehua. Tänään laitoin vain toiseen vesipulloon suolaa ja sitäkin vain hitusen (kun oli mukamas niin kiire etten jaksanut/viitsinyt laittaa sitä molempiin). Spinnatessa mulla yleensä pukkaa hikeä suurin piirtein Atlantin verran eikä tämä päivä ollut poikkeus. Kuitenkin tänään polkeminen tuntui laahaavan pahasti, ei olisi jaksanut käyttää suuria kierroksia eikä juosta nopeasti.Pariin otteeseen 45 minuutin polkemisen aikana päässä pyöri ja oli aika sumea olo. Vasta loppumetreillä kovaan luukallooni syttyi valo: Ei se ruuan vähyys vaan liian vähäinen suolan ja sokerin saanti tunnilla! Tänäänkin kun tosiaan satulan päältä hyppäsin niin meinasin vetää lipat liukkaalla lattialla olleeseen hikimereen... Runsaasti hikoillessa kropan aineiden tasapaino menee sekaisin ja jos haluaa saada kaikki tehot irti treenistä niin suolan, sokerin ja veden tasapainosta täytyy pitää huoli myös treenin aikana. Tai vaikkei treenaisikaan ja makaisi vain auringossa, niin ei ole kiva tunne jos koko loppupäivän on vedoton olo ja oksettaa.Pitäkää siis huolta ettette juo kuumina päivinä tai salilla vain vettä. Käyttäkää urheilujuomaa, lisätkää veteen suolaa tai juokaa mehua. Ellette nyt aivan välttämättä halua tätä itse oppia kantapään kautta...

Tässä muutama linkki aiheeseen liittyen:
Ravinteiden täsmäkäytöstä
Suolatasapainon ylläpidosta

4 kommenttia:

  1. Vissy joka sisältää natriumia on myös hyvä vaihtoehto kuuman päivän juomaksi, voi myös sekoittaa mehuun jos ei sellaisenaan pidä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ja kun sekoittaa siihen mehua niin ei ole aivan liian hapokasta. Mä harrastan tota varsinkin silloin kun tekee mieli limua :)

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)