sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Naama (siemen)näkkärillä!

Eli siis paljon parempi ilme kuin naama tavallisesti näkkärillä! ;)

Viime viikko ja tämä viikko menivät tiiviisti kouluhommien parissa, sillä meneillään oli maisteriopintojen eräs erityisen intensiivinen kurssi. Paljon mitään muuta ei tullut ehdittyä tehdä, varsinkaan viime viikon puolella. Torstaina tällä viikolla oli esitykset eli nyt homma on hoidettu kunnialla pois alta! Loppukeväänä kurssiohjelma tulee koostumaan vain muutamasta erittäin mielenkiintoisista kursseista aiheiden ja maikkojen puolesta, joten edessä tulee toivottavasti olemaan kevyt kevätlukukausi. Miinus tietenkin gradun pohtiminen, mutta se onkin sitten ihan oma juttunsa...

Heti torstain jälkeen huomasi kuinka paljon ylimääräistä energiaa tuntui olevan kun yksi stressikimppu oli hoidettu alta. Heti alkoi tehdä mieli näperrellä jotain pientä. Ja helppoa. Ja jotain uutta. Ja jotain terveellisen hyvää (koska vielä ei ollut viikonloppu aka cheat day x2). Mitäköhän se sellainen näpertely oli tällä kertaa...?


Siemennäkkäriä!

Monta kertaa on pitänyt kokeilla jo tätä kun eräs kaveri on niin kehunut itse tekemäänsä siemennäkkäriä. Se kun olisi proteiini- ja kuitupitoinen vaihtoehto tavalliselle leivälle. Nähdessäni Risentan gluteenittoman ja jauhottoman siemennäkkäriseoksen kaupan jauhohyllyssä en voinut jättää enää asiaa sikseen vaan päätin kokeilla miten mulle käy sen tekemisen kanssa.

Helpommaksi ei voi siemennäkkärin tekeminen mennä! Pussissa on auringonkukan-, seesamin-, kurpitsan-, pellavan-, psyllium- ja chiansiemeniä (8%) valmiina siemenseoksena. Siemenet sekoitetaan kuumaan veteen ja loraukseen öljyä ja annetaan seoksen tekeytyä 10 minuuttia. Mitään muuta ei siis tarvitse lisäillä. Tämän jälkeen seos taputellaan tasaiseksi leivinpaperin päälle pellille ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes näkkärin pinta on ihanan kullanruskean värinen. Yhdestä pussista riittää kahteen pellilliseen.


Siemennäkkäriä voi toki maustaa ennen uuniin laittamista haluamillaan mausteilla. Itse kokeilin tällä kerralla laittaa puolikkaaseen pellilliseen päälle sormisuolaa ja rosmariinia!


Tuskin tarvitsisi edes sanoa tätä, mutta sanon kuitenkin: Maku ja tuoksu olivat taivaallisia! Ihan sellaisenaan tai sipaisulla voita testailin tätä ensimmäistä siemennäkkärierääni ikinä. Päälle sopii varmasti muussattu avokado tai levitettävä raejuustokin. Siemenet rouskuivat ihanasti hampaiden välissä ja näkkärin maku oli koukuttava. Niin koukuttava, että olen pistellyt yksinäni poskeeni koko pellillisen siemennäkkäriä tässä viimeisen kolmen päivän aikana. No regrets!

Arvatkaapa vaan kuinka paljon tekisi mieli tehdä toinen pellillinen heti perään... Saanko?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)