tiistai 9. kesäkuuta 2015

Breakfast popsicles

Työkaverien kanssa tulee töitä tehdessä juteltua vaikka mitä. Yhtenä päivänä tuli puheeksi aamiainen. Eräs työkaverini sanoi ettei aamuisin syö aamupalaa ennen töiden alkua vaan odottaa ensimmäistä taukoa kuin kuuta nousevaa. Lähinnä siis sitä päivän ensimmäistä kahvikupillista. Itse olen sellainen etten pysty poistumaan himasta ilman aamupalaa, tämä siis lähinnä ihan muiden mielenterveyttä ajatellen. Talviunilta herätetty karhukin kalpenisi mun äkäisen mielialani rinnalla.

Jokainen aamu on erilainen. Välillä - etenkin kouluaamuina - herään muka niin väsyneenä, etten mukamas jaksaisi edes surauttaa itselleni smoothieta. Tekosyy syödä jotain mistä saa nopeasti energiaa, yleensä jotain ei-ehkä-niin-terveellistä. Vähemmän kiireisinä aamuina aamiaisen valmistaa helposti, mutta varsinkin stressaantuneena tekee mieli kuitenkin jotain makeaa. Keksi tai jotain muuta. Ei se yksi keksi päivässä mutta kun samaa rataa jatkaa vuoden joka päivä niin kalorimäärä on aika suuri.

Työkaverin kanssa hölpöteltyäni mieleeni tuli kesää varten hyvä idea, mehukeiton ja jugurtin tai smoothien toinen tuleminen etten sanoisi...


Smoothiemehujäät!

Ei paljoa vaadi kaataa muotteihin haluamiansa aineita: jugurttia, sokeroimatonta mehukeittoa, marjoja, soseita, mysliä... Helppoa ja ennenkaikkea herkullista! Itse kokeilin näitä kaatamalla mehujäämuotteihin itsetehtyä mustikkakeittoa ja jugurttia kerroksittain ja sekoitettuna. Nappasin pakastamisen jälkeen yhden puikon iltapalaksi enkä muuta voi sanoa kuin nam!


Tänä kesänä saankin herkutella hyvällä omallatunnolla vaikka joka päivä tälläisiä. Jälkiruuaksi, välipalaksi ja aamiaiseksi... Kun nauttii hitaasti terveellisestä smoothiesta jäisessä muodossa loppuu kumman nopeasti mieliteot ja koko päivä tuntuu alkavan oikein ihanasti.


Arvatkaa vaan mitä söin tänään aamiaiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)