lauantai 17. tammikuuta 2015

Quest Bar maniaa

kuva
Quest Bar patukat, nuo tällä hetkellä luonnollisimmiksi ja parhaimmiksi proteiinipatukoiksi leimatut tuotteet, ovat olleet jo pitkään "in" fitnesspiireissä ympäri maailman. Monista blogeista olen lukenut niistä pelkkää hyvää ja tietenkin olen utealiaana palanut halusta päästä kokeilemaan kyseisiä patukoita. Proteiinipatukoista innostuin aloittaessani käymään salilla, mutta pitkään aikaan en ole niitä syönyt enää. Viime vuoden lopulla päätin kuitenkin ostaa muutaman Quest Barin kouluun välipaloiksi. Mukaan luontaistuotekaupasta tarttui neljä patukkaa niiden suolaisesta hinnasta (miltein 4 euroa kappale!) huolimatta. Koska ei sitä voi vain yhtä laatua maistaa. Maisteltavana mulla oli Chocolate Brownie, Chocolate Peanut Butter, Banana Nut Muffin ja Double Chocolate Junk.

Millaisia Quest Barit sitten olivatkaan?

Patukoiden kääre on jo sinällään hyvin houkutteleva, vesi herahtaa kielelle jo pelkästä kuoren tuijotuksesta. Heti ensimmäisenä huomaa patukan sisältävän runsaasti proteiinia (20g), paljon kuitua ja vain vähän hiilareita. Keinotekoisia makeuttajia ei ole käytetty ja maun luvataan olevan luonnollinen, ihan mahtavaa siis! Ravintosisältö lupaa pelkkää hyvää.

Kääreen avatessaan tuoksu on ihan ok ja sitä inhaa suklaakuorrutetta ei ole patukan ympärillä sormia sotkemassa. Itse olen syönyt monia erilaisia proteiinipatukoita ja niiden keinotekoisen maun lisäksi inhottavinta on juuri se "suklaakuorrute". Lisäksi suklaan palaset on Quest Bareissa oikeasti isoja eikä sellaisia, joita tarvitsisi metsästää suurennuslasin kanssa. Vaikka patukka onkin aika kova, niin se pehmenee mukavasti kun sitä mikrottaa.

Löysin siis uudelleen proteiinipatukat pitkän tauon jälkeen...?

Poliittisesti korrektisti voisin todeta tähän, että koska nämä patukat ovat sen verran hinnakkaita ei minunlaiseni tavallisen salillakävijän kannata niitä ostaa välipalaksi. Tottahan tuo periaatteessa on enkä siis valehtele jos sanoisin näin ja jättäisin asian siihen.

Suoraan sanottuna mielipiteeni on kuitenkin tämä: Quest Barit ovat aivan täyttä kuraa! Niiden maussa ei mielestäni ollut mitään luonnollista ja ne muistuttivat hyvin paljon toinen toistaan. Jos mulle oltaisiin annettu patukka ilman käärettä maisteltavaksi, en olisi osannut sanoa mitä makua patukassa on. Lisäksi tekstuuri ja maku erosivat muista proteiinipatukoista vain hieman. Se siitä markkinointiväitteestä, että nämä ovat ihan erilaisia muihin myytäviin proteiinipatukoihin verrattuna... Patukoiden kovuuden vuoksi niitä sai ilman mikrossa pehmentämistä jauhaa ja jauhaa ennen kuin pystyi nielemään yhtäkään palasta. Kuitujen määrä on hurja -yhdessä patukassa kuitua on n. 18g- ja jos kuitujen saanti on jo kunnossa niin yhdelläkin patukalla saa helposti yliannostuksen ja perästä kuuluu.

Nuo Quest Bar patukat olivat siis ensimmäiset ja viimeiset, jotka aion kyseistä tuotetta ostaa ja syödä. Mulle ei vain yksinkertaisesti mene kurkusta alas mitkään ns. keinotekoiset proteiinituotteet. Mieluummin otan välipaloiksi kouluun hedelmiä ja puuroa. Todettakoon kuitenkin, että tämä on vain oma mielipiteeni asiasta. Seison vakaasti sen takana, mutta en yritä kertoa muille pitäisikö heidän syödä tai olla syömättä kyseistä tuotetta. Itse käytän neljä euroani mieluummin johonkin ihan muuhun.

6 kommenttia:

 1. Ai hitto, ootin koko alun ajan että missä kohtaa alkaa ylistys, vaan eipä sitä tullutkaan! :D Mä ite en oo (pakko myöntää) maistanut noita paljon hypetettyjä patukoita vaikka mieli on tehnyt, hinta vaan on musta ihan törkeä, pelkästään se on saanut mut lykkäämään noiden maistoa... :) Hmm, vaikea siis sanoa mitä mieltä ite olisin kun en tosiaan oo maistanut, mutta tää yllätti, kaikki kun tuntuvat niitä kehuvan! :D Noi makuvaihtoehdot kuulostaa kieltämättä super hyviltä, mutta nimellä ja kuorella pystyy jo paljon pientä kuluttajaa hämäämään ;) Pitää kuitenkin varmaan jossain vaiheessa maistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sitä oli jotain hyvääkin kirjoittaa ettei mene ihan liian negatiiviseksi! :D Makuja on monia, joten kokeile ihmeessä millaiselta se sun mielestä maistuu. Itse kun en vain voi sietää noiden proteiinipatukoiden ja -jauheiden makuja enää niin ei mene alas niin millään!

   Poista
 2. CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH!!! Testaa vielä se ennen lopullista tuomiota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä joku kerta jonain heikkona hetkenä... Mutta vain ihan siksi kun sä sitä niin kauniisti pyydät ;)

   Poista
 3. Kieltäättä patukat eivät missään nimessä ole ylistysvirsiensä arvoisia! :D Itse saatan joskus välipalana haukata, jos mitään muuta järkevämpää ei ole tarjolla. Yleensä tällöinkin laukunpohjalta löytyy ennemmin joku raakapatukkaversio. :D

  Mikron kautta hieman lämmitetettynä Questbar:it ovat jo ihan hyviäkin. :) Mitä suurinosa patukoista ei mitenkään päin maisteltuna ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy siis saman maun omaavia kuin minä! :D
   Mikrottaessa huomasin vain että jos en syönyt tarpeeksi nopeasti niin patukka tuli todella kovaksi. Ja sitten siinä vasta olikin pureskeltavaa jälleen!

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)