Raikas halloumisalaatti!
Ainekset:
jääsalaattia + salaattisekoitusta (esim. Lempi)
kurkkua, tomaattia
nektariinia
auringonkukansiemeniä
halloumia
oliiviöljyä paistamiseen
Ohje:
Valmistele salaattipohja salaateista, kurkusta ja tomaateista sekä nektariinista. Paista auringonkukansiemenet ja halloumiviipaleet oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi, jonka jälkeen asettele ne salaattipedille. Päälle voit laittaa balsamicoa, mutta tämä (kuten mikään muukaan salaattikastike) ei ole pakollinen.
Vannoin jo ennen kesää kokeilevani halloumia jossakin muodossa, mutta sen kokeilu jäi aika viime tippaan. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Tuli samalla todistettua että a) halloumi on oikeasti hyvää ja b) se on niin täyttävää ettei kannata edes yrittää syödä kokonaista 200 gramman palasta kuten allekirjoittanut.
Tuo halloumisalaatti on todella raikas nektariinin ansiosta. Makeus tuo hyvin kontrastia halloumin suolaisuudelle. Halloumi on myös yllättävän täyttävää eli puolikas paketti per syöjä (100 grammaa) riittää hyvin. Pitää varmasti täytenä ja lämmittää ihanasti!
Nauttikaa viikonlopusta hyvässä ruuassa ja hyvässä seurassa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)