tiistai 30. syyskuuta 2014

Kahvia sisäisesti ja ulkoisesti

Tässä olisi tiistain kuva-arvoitus:


Eihän tuo kovin vaikea ollut. Kuvassa on siis kahvipurunappeja, jotka espressokone tekee jokaisen kupposen kohdalla. Napit kertyvät koneen sivussa olevaan astiaan, josta ne heitän joko roskiin tai kompostiin. Hävettävän vähän ne ovat tosin menneet kompostiin. Lupaan parantaa tapani tämän seikan suhteen!

Vasta vähäsen aikaa sitten mulla on käynyt välähdys: Taivaallisen latten sivutuotteena saa taivaalliselta tuoksuvan kuorinnan! Miten ihmeessä mulla on voinut mennä tälläinen ohi sen puolen vuoden ajan, jonka olen omistanut espressokoneen?! Parisen kertaa kahvikuorintaa kokeilleena mulla on mielessä muutama asia, jonka ajattelin jakaa teidän lukijoiden kanssa:

- Espressokone tai kahvinkeitin, kummankin purut käyvät tähän touhuun ihan yhtä hyvin!
- Kahvinjuojille periaatteessa ilmainen.
- Muutama nappi/mitallinen riittävät jalkojen, käsien ja kasvojen kuorintaan.
- Jalkojen ja käsien kuorinta menee pelkillä puruilla, kasvojen kuorintaan voi puruihin lisätä hunajaa.
- Voihan sitä tietenkin käydä koko kropan läpi samalla...
- Ekstrahoitavaa kuorintaa (tai naamiota!) voi tehdä lisäämällä puruihin esim. muussattua avocadoa, kookosöljyä, aloe veraa...
- Plus "ylellisyyttä" tuo hommaan suklaakahvi.

Itselleni on kuorinta jäänyt vähälle kun se vaan aina tuppaa unohtumaan. Kahvinpurut ovat tuoneet hommaan jonkinlaisen rutiinin kun porokippoa tyhjentelee vähän väliä. Kokeilkaa ihmeessä ja kommentoikaa tänne mitä pidätte! Vinkkejä otetaan myös vastaan! :)

PS. En ole aivan täysin varma mitä viemäri tykkää kuorintaan käytettyjen kahvinporojen valumisesta sinne, vaikkakin kyseessä on todella pienet määrät. Mikä toisaalta estää tehdä tätä ulkona säiden niin salliessa...? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)