maanantai 4. elokuuta 2014

Kesäjuoma

Kyllä voi sanoa että kerrankin Suomessa on kunnon kesä! Kuumaa ja aurinkoista. Ei haittaa ollenkaan etten tänä vuonna lähtenyt Lontoota etelämmäksi lomalle. Tarvitsee vain sulkea silmät ja voi hyvinkin luulla olevansa Kreikan lämmössä. Helsinki MidnightRuniin valmistautuminen sujuu hyvin näin ihanan aurinkoisessa ilmassa. Tämän päiväinen kävely/hölkkä/juoksulenkkini vaihtui tosin nurmikon leikkaamiseen. Tunnin mittaisen session aikana hikoilin varmaankin kaikki kuona-aineet pois kropasta. Sen verran paljon tuntui soijaa pukkaavan. Aluksi olin ajatellut lähteväni vielä lenkille, mutta arvatkaa vaan oliko mieli sama kun lopetin nurmikon trimmaamisen litimärkänä hiestä?

Viileän suihkun kautta kipitin takapihan terassille juomaan mun tämän kesän ehdottomaksi hitiksi muodostunutta juomaa. Niin virkistävää ja niin kuplivaa...


... Ja niin helppoa! Tähän juomaan tarvitaan vain kaksi ainesosaa: appelsiinimehua ja vichyä. Fifty fifty suhteella niin isoon tai pieneen lasiin kuin tekee mieli. Olin ajatellut pakastaa viinirypäleitä ja laittaa ne illalla juomaa viilentämään, mutta tietenkin unohdin ostaa niitä. Itsepoimitut ja pakastetut mustikat saivat toimittaa jäisten rypäleiden virkaa tällä kertaa. Niistä tuli juoman loppua kohden ihanan pehmeitä ja niitä olikin lopussa kiva lusikoida suuhunsa.


Kokeilkaa tätä kesäjuomaa tai tehkää siitä oma versionne! :)
Takuuvarma viilentäjä ja janon sammuttaja kuinka tahansa kuumalla ilmalla.

2 kommenttia:

 1. Täytyypä kokeilla tuota jokupäivä, vaikka helteiset kesäpäivät taitaakin jo olla ohi... :-)

  http://sinissofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellepäivät taitaa tosiaan olla väistyneeet sadepäivien tieltä. Mutta jos ton juoman sekaan heittää pakastettuja mansikoita ja sulkee silmänsä juomaa siemaillessa niin eiköhän sillä saa vähäksi aikaa kesäistä fiilistä itselleen luotua!?

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)