lauantai 9. elokuuta 2014

Jalkojentappoviikko

Tällä viikolla mua on päässyt puremaan treenikärpänen oikein kunnolla. Otsikosta voittekin päätellä, että enimmäkseen alakroppaa on tällä viikolla tullut harjoitettua. Tiistaina päätin viisaana tehdä kävely-hölkkä-juoksulenkin keskellä kirkasta ja erittäin paahteista päivää, tulipa samalla hikoiltua ekstraa. Ilta kului salilla kokovartalotreeniä tehden.

Viikon treenien kohokohta - ja samalla takuuvarma jalkojen jumittaja ja miltein kuolema - oli porrastreeni. Lauran ehdotuksesta lähdin kokeilemaan tuota treeniä ensimmäistä kertaa ikinä. Ehdin jo lämmittelyn aikana moneen kertaan manaamaan itseni alimpaan maanrakoon. Mutta MidNightRun kun alkaa lähestyä uhkaavasti niin kaikkeen mahdolliseen olen valmis suostumaan, että saan itseni mieleiseeni kisakuntoon. Perusteellisen lämmittelyn ja kevyen venyttelyn jälkeen aloitettiin itse treeni, joka oli sinänsä lyhyt mutta sitäkin tehokkaampi. Juostiin portaat ylös yhteensä kymmenen kertaa. Tämä tehtiin kahdessa osiossa eli viisi kertaa aluksi ja pienen tauon jälkeen toiset viisi.

Tykkään vetää treenejä täysiä, välillä verenmakukin suussa. Keskiviikkoiselle porrastreenille on kuitenkin sen intensiteetissä vaikea löytää vertaistaan mun treenihistoriassa. Ehkäpä kerran on treenin aikana ollut samanlainen olo, tämäkin kerran viime vuoden kesällä kun kokeiltiin yhdessä Lauran kanssa WODia. Pariin otteeseen jouduin portaiden yläpäässä (koska kesken juoksuahan ei lopeteta) sanomaan Lauralle, että nyt pikku breikki ja tuijotin muutaman ylimääräisen sekuntin hyvin kiinteästi tiettyä pistettä etten vain olisi oksentanut. Olotila näkyi naamasta varmaan, koska pariin otteeseen Laura sanoikin mulle että ota nyt vähän rennosti. Sitten tää lähtee pinkomaan portaita ylös niin kuka nyt siinä voi sitten levätä?! Että perään vaan!

Kymmenen porrasvedon jälkeen olo oli kuitenkin aika euforinen. Mä tein sen! Ja selvisin vielä hengissä! Sain samalla muutaman hyvän vinkin MidNightin juoksemiseen tai lähinnä siihen valmistautumiseen: mun täytyy keskittyä enemmän keskikropan koossa pitämiseen ja hengitystekniikkaani.

Jos siis haluatte kunnolla haastetta omiin treeneihinne niin suosittelen kokeilemaan tätä. Seuraavana päivänä voi olla hyvä idea päästä hieman liikuttamaan jalkojaan esimerkiksi spinningissä, mutta sen jälkeinen zumba voi olla hyvä jättää välistä. Ellei päänne satu olemaan yhtä kova kuin allekirjoittaneella heh... :D

Hyviä viikonloppuja kaikille!

2 kommenttia:

 1. Huh, porrastreenejä olis kyllä korkea aika lähteä vetämään itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja menestystä! :D
   Äläkä vaan tee sitä jos seuraavana päivänä pitää yrittää näyttää ihan ihmismäiseltä! X)

   Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)