torstai 12. kesäkuuta 2014

Makuja ja tuoksuja


Onni on oma puutarha <3 

Mietin eilen mitä sitä söisi päivälliseksi. Sää oli sen verran nuuduttava ettei tehnyt oikeastaan mieli mitään lämmintä ruokaa. Vaikka vatsa murisi niin ei olisi siltikään tehnyt mieli syödä ollenkaan. Tässä vaiheessa havahduin: En ole käyttänyt vielä hyväksi kasvihuoneen antimia? Kipitin siivilä kourassa hakemaan itselleni kahta erilaista salaattia sekä pinaatinlehtiä. Nopea huuhtaisu ja salaattipohja lautaselle. Jääkaapissa oli sopivasti graavilohta, lohisalaattia ruuaksi siis! Lisukkeiksi kurkkua, suolakurkkua, keltaista tomaattia, tummia viinirypäleitä ja mozzarellapalloja. Voila!


Nälkäisen silmissä annos näytti pieneltä, mutta täytti kyllä koko vatsan. Ja mikä parasta, piti nälän loitolla pitkälle iltaan asti! Jo syödessäni mietin mitä kaikkia salaatteja voisikaan tänä kesänä syödä. Halloumisalaattia. Herkkusienisalaattia. Linssisalaattia. Mitä erikoisempi idea, sen enemmän innoissani olin.

Kuinka moni kasvattaa omia salaatteja? Se on muuten todella helppoa eikä tilanpuutetta voi käyttää tekosyynä, sillä salaatit kasvavat vaikka kuinka pienissä kipoissa! :)

Eilen koin myös pienen yllätyksen kynttiläpaketin muodossa. Olin vähän aikaa sitten ystäväni luona PartyLiten kynttiläkutsuilla ja eihän sitä pystynyt olemaan tilaamatta muutamaa ihanantuoksuista kynttilää. Muutamaa tosiaan heh... Mandariinia ja kesäisiä tuoksuja.

Kuka sanoi etteikö kesällä voisi polttaa kynttilöitä?!

2 kommenttia:

  1. Oi jumpe oma puutarha ja omat salaatit!! Vitsit olis kyllä huikeeta jos itselläkin olisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on sen verran helppoa että onnistuu missä vaan :) Tänä vuonna en paljoa muita vihreitä laittanut kun keskityn kurpitsoiden kasvatukseen lähinnä.

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)