keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Tarvitsee se hyljekin venyttelyä...

Tänään pääsin ihan ihmisten aikoihin lähtemään liikkeelle kun luento kampuksella alkoi vasta kahdeltatoista. Olin ajatellut nautiskella kävelystä bussipysäkille ihanassa lämpenevässä ilmassa, mutta toisin kävi kun jäin lellimään koiraani ja siitä sitten tuli kiire lähtö. Eipä se bussi tosin aikataulun mukaisesti tullut ja sainkin sellaiset kaksikymmentä minuuttia hengailla kyytiä odotellessa...

Pelkän seisoskelun sijaan päätin käyttää ajan hyödykseni venyttelemällä. Tuossa ajassa ehdinkin kevyesti, mutta perusteellisesti venytellä läpi kropan lihakset. Aivan eri tavalla heräsi uuteen päivään kun keskittyi tuokion verran kunnolla kehonhuoltoon näin "aamusella". Autoilijatkin saivat osansa kun pyrstö heilui ja ilmeet olivat mitä olivat. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan! :)

Ja nyt sitten siihen itse asiaan...

KuvaKuva


 Nyt kun pääsitte näin alas niin jatketaan jälleen. Niille tiedoksi, jotka eivät tiedä kuka yllä oleva henkilö on (joilloin teidän sivistyksessänne on hikisen lihaksikkaan kuuma iso aukko), hän on Hawaii 5-0 sarjan ja saman nimisen poliisin erikoisyksikön johtaja Steve McGarrett (Alex O'Loughlin näyttelee). Tästä sarjasta pystyisin jauhamaan vaikka kuinka pitkään, mutta se minkä takia tätä postausta kirjoitan on, että Steve on taustaltaan Navy SEAL. Sarja sai minut kiinnostumaan enemmänkin tästä Usan laivaston erikoisjoukosta ja monia tunteja on jo tullut vietettyä näistä laivaston hylkeistä lukien.

Navy SEAL:ien työnkuva on hyvin fyysinen ja kropan täytyy olla mielettömän hyvässä kunnossa koko ajan operaatioista selviytyäkseen. Selailin läpi erilaisia treeniohjelmia ja päätin haastaa itseni kokeilemaan Navy SEAL treeniä, jolla alokkaita valmennetaan läpäisemään lopputesti. Kyseinen treeni koostuu viikottaisista juoksutreeneistä, PT eli fyysisistä treeneistä sekä uintitreeneistä. Tarkemmat tiedot löytyy täältä.


Aivan samanlaisena en treeniä alkanut heti toteuttamaan (sen verran järkeä löytyy!), vaan muokkasin siitä omanlaiseni hyljetreenin. Ensinnäkin jätin uimisen pois ja korvasin sen spinningeillä yms. Käännettyäni tuon mailin 8:30 pacen huomasin sen tarkoittavan 5:17 kilometriä kohden. Aloitin vasta juoksemisen tämän treenin myötä, joten pikkuhiljaa aion edistyä tuohon 5:17 minuutin aikaan kilometriä kohden. Punnerrukset teen naisten versiona polvet maassa ja leuanvedot avustettuna.

Tällä hetkellä olen puolivälissä viikkoa kolme. Treeniohjelma lupaa nopeita tuloksia ja jo tässä vaiheessa voin todeta saman. Parissa viikossa jo olen päässyt juoksutekniikkaan mukaan ja kestävyys on ollut nousussa. Enkä ehkä enää näytä päättömältä kanalta juoksumatolla...? Säännöllinen leuanvedon harjoittelu on tuottanut tulosta, vaikka en voikaan ylpeillä saavani puhtaasti niitä tehtyä. Vielä! Ennen tämän treeniohjelman aloittamista en pystynyt tekemään yhtäkään "kunnon" punnerrusta alaselän kipuilun takia. Tänään treenin päätteeksi päätin kokeilla huvikseni nenän pikaisen kirurgian uhalla punnerrusta suorin jaloin. Tätä onkin kiva päästä hehkuttamaan: Sain tehtyä viisi kunnon syvää ja teknisesti puhdasta punnerrusta ilman selän kettuilua!

Mikään ei ole sen parempaa kuin huomata pystyvänsä ylittämään itsensä! :)
Päivitän jatkossa kehittymistä tämän workoutin osalta.

PS. Aamun jumppapelleily ei jäänyt pelkästään kropan hellään herättämiseen, vaan sain myös aikaiseksi kivan treenin. Tästä postausta luvassa pian so stay tuned ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)