torstai 17. joulukuuta 2015

Niin pieni asia, niin suuri vaikutus

Viime viikolla eräs työkaverini kysyi josko voisin ottaa seuraavana päivänä hänet kyytiini kun tulen autolla aamulla töihin, sillä oli tulossa aika kurja ilma. Hän kun sattuu asumaan työmatkani varrella niin vastasin että tottahan toki tuo käy. Sovittiin aika ja seuraavana päivänä nappasin hänet mukaani. Piristävää kun saa aamuiselle työmatkalle (sille maksimissaan kymmenen minuutin reissulle) juttukaverin. Varsinkin kun yleensä laulan kilpaa radion kanssa.

Kaupan edessä työkaveri kiitti kyydistä ennen kuin mentiin pukeutumaan ja lähdettiin laittamaan kauppaa valmiiksi asiakkaita varten. Aamiaisella eteeni tupsahti vielä tälläinen ihana kiitos-bonus...


En tiennyt kuka meistä oli kaikista iloisin tässä vaiheessa: Minä, joka en ollut odottanut muuta kuin hymyn ja kiitoksen vastalahjaksi autokyydistä vai työkaverini, joka naureskeli kun ilmeeni oli kirjaimellisesto kuin lapsella karkkikaupassa. Hän oli muistanut kuinka sanoin vähän aikaa sitten etten ole vielä maistanut uusia kääreellisiä karkkejamme ja päätti sitten yllättää mut parhaalla mahdollisella tavalla.

Nuo karkit ovat edelleen mun huoneen pöydällä. Ne on sen verran spesiaaleja, että taidan syödä ne vasta ensi viikonloppuna jonkin hyvän juomisen kera. Joka kerta kun satun vilkaisemaan pöytäni suuntaan, hymyilen. Tästä tulee mieleen, että vaikka me ihmiset toivomme yleensä elämältämme suuria asioita -jotkut rahaa, toiset hyvän työn, kolmas haluaa luksuslomia- niin ei pitäisi unohtaa niitä pieniä arjen asioita joista saa hymyn huulille.

Itselleni toi hymyn huulille juuri tuolloin tuo karkkipussi. Toisina päivinä voin iloita niinkin pienestä asiasta kuin muutamasta lumihiutaleesta. Tai siitä että koira tulee varpaita nuoleskelemalla kerjäämään huomiota tai jos voin nousta sängystä ilman herätyskelloa. Jos keskittyy vain suuriin asioihin, hujahtavat pienet asiat helposti ohi. Miksi siis ei antaisi itsensä nauttia aivan kaikesta hyvää mieltä tuottavasta oli se sitten suurta tai pientä? Koska mielipiteistä ei voi kiistellä, ei voi olla niin pientä asiaa etteikö siitä voisi nauttia. Lista on henkilökohtainen mutta loppumaton!

Sitä paitsi pienistä asioista syntyy suuri puro. Jos joka päivä kiinnittää huomiota pieniltä tuntuviin positiivisiin asioihin, saattaa huomata hyvin nopeasti kuinka harmaasta arjesta tulee värikkäämpi. Miksi ei siis kävellä ympäriinsä hymy huulilla hieman useammin, ei välttämättä koko aika mutta joka päivänä ainakin hetken verran?

Mikä pienisuuri tai suuripieni asia on saanut sinut tänään hymyilemään?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)