torstai 30. tammikuuta 2014

Elämäni vaikein haaste

Parin viimeisen viikon aikana on hermo kiristynyt huomattavasti. Syynä on siis kandikevään alkaminen... Kandia pitäisi alkaa kohta väsäämään, kirjatenttejä riittää ja viimeisiä pakollisia kursseja viedään. Ja tuohon sekaan pitäisi mahduttaa elämää, joka on 100% koulustressistä vapaata. Mä kun olen "hakuna matata" luonteisen ihmisen vastakohta, joka osaa liiankin hyvin stressaamisen epäjalon taidon. Ei auta vaikka saan yhden asian tehtyä, sillä lisää hommia on koko aika. Jotenkin mun päähän on iskostunut ajatusmalli, että relaan sitten kun saan kaiken valmiiksi. Ja arvatkaas vaan kuinka usein kaikki onkaan valmiina...? Veikkaan, että tämä tuntuu tällä hetkellä monille opiskelijoille aika tutulta. Etenkin siis niille, jotka ovat valmistumassa keväällä. Olenko oikeassa? :D

Kävin pitkän juttutuokion eilen erään tuttuni kanssa juuri koulustressistä ja kuinka saan sitä lievitettyä parhaiten juuri treenaamalla. Valittelin samalla sitä kuinka mun on niin vaikea relata ja vain olla tekemättä tai ajattelematta yhtään mitään.  Esimerkiksi viime perjantaina tentin jälkeen olin ajatellut ottavani rennosti, mutta koko loppupäivä kului siinä kun mietin mitä kaikkea pitäisi tehdä enkä todellakaan saanut siinä aikaiseksi levättyä. Itse asiassa vasta lauantain puolella aloin tajuta tentin olevan ohi, mutta edessä oli työntäyteinen viikonloppu.

Siinä vuodatettuani hermostuneisuuttani tuttuni tokaisi minulle rauhalliseen - omaan mielentilaani verrattuna melkein puolihuolimattomaan sävyyn: "Jos sä kerran merkitset salitreenit ja nykyään vielä venyttelyt kalenteriin, niin miksi et merkitsisi ns pakollisia lepohetkiä sinne myös?".

....???....

Mun naama tuossa kohtaa on tainnut olla täysin korvaamaton. En saanut suustani mitään ulos kun ajatus tunkeutui mun koulujuttujen täyttämiin aivosopukoihin. Niin pieneltä vaikuttava lausahdus ja idea... Mikä mahti-idea!! Kuten moni arvaa, olen juuri sellainen tyyppi joka tykkää "laatikoida" tekemisiään ja hermostuu kun asiat ei mene suunnitellusti. Mikä onkin aika usein. Juuri venyttely -joka on toisin sanoen tavoitteellisen treenin toinen puolisko- on tullut jokaviikkoiseksi sen jälkeen kun lakkasin miettimästä josko pitäisi venytellä ja siirsin sen konkreettisesti kalenteriini.

Asiaa hetken kypsyteltyäni tulin siihen tulokseen, että tuota ideaa ei voi olla kokeilematta. Päätin siis haastaa itseni antamaan itselleni aikaa. Otsikkoon viitaten tämä haaste tulee oikeasti olemaan vaikea, koska käyn ylikierroksilla jos on jotain ihan pientäkin kouluhommaa tekemättä vaikka deadlinet ei vielä paikkuisikaan ja osaan stressata monta kuukautta eteenpäin asioita. Tästä lähtien joka viikko kalenteriin tulee ilmestymään päivä, jolloin kouluhommat on 100% pannassa. Kokonainen päivä juuri sen takia, että mun aivojen on niin vaikea puhdistua koulun aiheuttamasta huumaustilasta. Silloin teen kaikkea mitä huvittaa jos huvittaa. Ehkäpä menen sille päiväristeilylle ihan ex tempore, josta olen jo pitkään haaveillut. We'll see... :)

Samalla haastan muutkin samaan! Siis te kaikki koulustressaajat ja "laatikoinnista" pitävät: Nyt kalenteriin isompi tai pienempi tila ajalle, jolloin saatte tehdä kaikkea paitsi asioita jotka aiheuttavat stressiä!

kuva

maanantai 27. tammikuuta 2014

Lazy Monday...

Liian vähän yöunta ja ihan liikaa kouluhommia. Siitä on tämä maanantai tehty. Onneksi kohta voi sanoa että oli! Illan BodyPump vaihtui venyttelyyn ja infrapunasaunaan :) Jospa tämä viikko alkaisi huomenna kunnolla rullaamaan...






torstai 23. tammikuuta 2014

x100



Huomenna olisi tentti, joten koululle en tänään jaksanut raahautua parin tunnin takia ja olenkin viettänyt koko päivän tuohon tenttiin lukien. Arvatkaapa vaan onko tänään tylsistyttänyt ihan kaikki? Varsinkin se lukeminen, vaikka aihe onkin kiinnostava! Olisi vaan niin paljon kivempaa heitellä palloa koirille tai vaikka hinkata hammasharjalla lattialistoja :D

Tälle päivälle olin merkinnyt kalenteriin kuntosalin, mutta jotenkin toi tenttitylsyys iski siihenkin ja mietin jäisinkö vaan himaan kun ei vaan huvittaisi. Iltapäivällä sain itseäni niskasta kiinni (varsinkin kun lukeminen ei edennyt enää niin vauhdikkaasti) ja suuntasin salille. Mieli alkoi nousemaan heti kun ajelin kohti kuntosalia.

Halusin kokeilla jotain uutta salin puolella, että saisin oikein kunnolla aivoja tuuletettua. Tehdä jotain sellaista mitä en ole aikaisemmin tehnyt siellä. Salilaukkua pakkaillessani muistin erään treenin jota olin halunnut yllytyshulluna kokeilla jo muutaman kerran. Oma luovuus kun ei kukkinut, mutta onneksi netin ihmeellisestä maailmasta löytyy kaikkea kivaa. Ja löysinkin itselleni kunnon tappotreenin Muscle & Strenght sivuilta!

Mikä uusi juttu salin puolella? No sellainen kun "100 reps per set". Yleensä teen suurin piirtein 10 toiston sarjoja kolmisen kappaletta, joten tää oli kunnon shokkitreeni kropalle. Tarkoituksena on siis tehdä jokaista liikettä 100 toiston verran muutamassa erässä. Itse esimerkiksi pyrin tekemään 50 toiston sarjoja kaksi. Painoja saisi olla ehkä joku 30-40% siitä mitä yleensä käyttää, kuitenkin niin että toistojen suorittaminen tuntuu.

Tältä treeni näyttää:
Jalkaprässi
Leveä alasveto
Penkkipunnerrus 
"Olankohautus"
Vipunosto sivulle
Ojentajat taljassa narulla
Pohjenousu prässissä

Aluksi tuntui jotenkin nololta tehdä niin paljon pienemmillä painoilla kuin millä on yleensä tottunut tekemään. Vipareita kakkosilla? Sitä tunnetta ei kyllä kestänyt kauan... Kropan valtasi sellainen makea tuskan tunne, jota en ole kokenut salin puolella ennen. Lyhyitä sarjoja tehdessä hammasta purraan vähän aikaa, mutta ton sadan toiston sarjassa aika oli pidempi. Yllättävän monta kertaa ehtii siinä ajassa kirota itsensä juuri sinne alimpaan...! Ei todellakaan ollut keveä treeni.

Kyllä siis kannatti jälleen lähteä salille ja kokeilla uutta! Tämä treeni tuntui jo nyt ensimmäisellä kerralla sellaiselta, että voisin hyvin ottaa sen treenikalenteriin mukaan joka viikolle. Illan ainakin jatkan tällä teemalla ja nyt lähdenkin tekemään vielä viimeisen sarjan eli 100 sivua tenttikirjaa!

maanantai 20. tammikuuta 2014

Väriä talveen


Tänä aamuna kiireessä napattu kuva pihalla seisovasta tammesta. Kuvan epäselvyys korreloi kuvaajan unisuuden kanssa heh... :D Unet ovat jääneet lyhyemmiksi heti koulun alettua kun stressi pukkaa pintaan. Ei kuitenkaan voi olla hymyilemättä kun näkee ulkona leijuvat lumihiutaleet tai oman pienen karvapallon juoksemassa lumipallojen perässä.

Tänään kokeilin sekä terveellistä että herkullista väriterapiaa. Olen silloin tällöin ostanut valmiita smoothiehedelmäpusseja smoothieita varten. Ne ovat kuitenkin aika kalliita ja esimerkiksi Rainbow smoothiehedelmissä on vain neljä hedelmäpussia per pakkaus! Melko lailla olen siis siirtynyt käyttämään hedelmien ja marjojen sijasta mehukeittoa (silloin tällöin heittänyt sekaan banaania).

Koulusta päästyäni aloin tehdä ruokaa (lue: välttelemään tenttiin lukua) ja samalla päätin laittaa pakastimeen omat smoothiesekoitukseni. Mikä sen parempaa kun tehdä sekoitukset oman maun mukaan? Ja vielä suomalaisista marjoista. Muistutuksena kaikille, että ulkomaalaisia marjoja suositetaan edelleen keitettäväksi kunnolla ennen kuin niitä kannattaa syödä!


Kauaa ei hommassa kulunut kun kuori hedelmät ja lohkoi ne sopivan kokoisiksi palasiksi. Hedelmien kun ei tarvitse olla mitään hirveän pieniä hitusia. Pakastepussiin vaan ja pakkaseen! Nyt on hyvä aamusella surauttaa herkulliset smoothiet. Suoraan pakasteesta otettuna saa jäisemmän version, edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan otettuna smoothiesta tulee mukavan mehukas :)


Pakastetut hedelmät ovat myös hyviä sellaisenaan! Viipaloi vaikka omenoita, banaania ja päärynöitä pusseihin odottamaan herkkuhiiren puraisua. Mukaanhan voi laittaa tilkan hunajaa tai vaahterasiirappia tai kanelia...

torstai 16. tammikuuta 2014

Bataattia, bataattia

Aloitin syksyllä "bataattikokeiluni" bataattikurpitsakeitolla ja ihastuin bataattiin aika lailla. Joulunaika kun meni jouluruokia syödessä ja pienessä ähkyssä niin ei ollut oikein mahdollisuutta tai innostusta alkaa kokeilemaan uusia juttuja. Viikonloppuna oli päivällisenä lehtipihviä, joten oli täydellinen tilaisuus kokeilla toisenlaista versiota bataatista lohkoperunoiden sijaisena. Ei ollut kovin vaikeata tehdä ja tuloksena oli aivan taivaallisen hyviä lohkoja. Kirjoitan tähän mukaan ohjeen ihan perus bataattilohkoille.

Pese bataatit hyvin ja kuori ne. Lohko haluamasi kokoisiksi, mitä isommat sen isompi paistoaika.

Laita lohkot kulhoon ja pyörittele oliiviöljyssä. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Paista 225 asteessa kunnes lohkot ovat kauniin kullankeltaiset. Alla olevat lohkot olivat 25 minuuttia uunissa.

Käytä perunan sijaisena haluamassasi annoksessa. Itse söin bataattien seurana lehtipihviä ja wokvihanneksia.

Ehdotuksia eri variaatioihin:
- Lisää hieman hunajaa.
- Kieritä korppujauhoissa.
- Käytä maustettua öljyä.
- Leiki mausteiden kanssa, kokeile comboa jota et aiemmin ole käyttänyt.
- Korvaa osa öljystä sweet&sour kastikkeella.
- Jätä bataatit kuorimatta ja tee maalaisbataatteja!

maanantai 13. tammikuuta 2014

Les Mills jumpat korkattu

Tänä vuonna olisi tavoitteena saada lisättyä treenejä kalenteriin, sillä viime vuonna ne jäivät vähemmälle ja sen huomasi stressitasossa. Viime viikolla onnistuinkin saamaan mun salin kaikki kolme Les Mills tunnit samalle viikolle pitkästä aikaa.

Ihan liian pitkästä aikaa! Viimeisimmästä BodyCombatista on ollut puoli vuotta, sillä olen käynyt Lauran spinuissa uskollisesti joka kerta. Nyt Lauran tunti siirtyi niin pääsi jälleen hakkailemaan combatiin. Molemmat odoteltiin aika jännittyneinä että tarviiko meidät kantaa ulos. Uskomattoman hyvin molemmat jaksettiin!
Kokonainen ohjelmahan jäi välistä käymättä, mutta sitä oli kommentoitu sen verran negatiivisesti ettei ehkä haittaa. Tosin sanoin että ihan sama kuinka huono ohjelma olisikin, niin olisin aivan taivaissa kun pääsisin pitkästä aikaa mun ihanan lempicombatohjaajan tunnille. Ja taivaissa sitä leijailtiinkin ;)

BodyPumpin päätin vetää lauantaina, jolloin siitä alusta lähti alkulämppä ja kyykyt. Heh en ollut yhtään pahoillani kun ajattelin pääseväni helpommalla... Sunnuntaina kävelin kuitenkin "tuttuun" tapaan kuin pingviini. Syynä tähän mitkäs muutkaan kuin askelkyykyt! Olen päättänyt alkaa uimaan vastavirtaan ja teen askelkyykyt polvillani aasinpotkuina tai toisinsanoen "koirankusetusasennossa". Tavallisissa askelkyykyissä mun pohkeet kramppaa niin pahasti etten saa ollenkaan tehoja irti. Tuolla tavalla saa todella hyvin. Jos askelkyykyt on ongelmallisia niin tota asentoa kannattaa kokeilla, vaikka olisitkin se ainoa. Ja trust me et kyllä varmana halua ottaa nilkkapainoja, ainakaan ensimmäisellä kerralla!

BodyJam.... Siitä ihanuudesta voisi luritella vaikka kuinka pitkään. Helpoimmalla pääsee kun toteaa että se on ihan jostain toisesta maailmasta <3 Kylmät väreet kulki koko tunnin selkää pitkin ja yhtä hymyä olin kaiken aikaa. BodyJam on mun mielestä siitäkin ihana, etten sinänsä hermostu itselleni jos liikkeet menee vain sinne päin (vaikka pyrinkin täydellisyyteen). Sen koko tunnin ajan kun tuntee olonsa naispuoliseksi Gandalf Archeriksi!


PS. Ai niin ja se yliopistokin taas jatkui... Olin hermona koko päivän, mutta päästyäni salille ja nyt fiilisteltyäni postauksen kautta jumppia on olo aika zen,

perjantai 10. tammikuuta 2014

Salietiketti 101

Mistä huomaa aina vuoden vaihtuneen ja tammikuun alkaneen? Ei löytyneistä miljoonista raketeista eikä valoisammista päivistä (vinkki: jokainen salilla kävijä tietää tämän!) Ja oikea vastaus on... Ruuhkista kuntosalin puolella ja varasijoille 100 asti täynnä olevista ryhmäliikuntatunneista! Todennäköisesti kaupassa välillä voi loppua kesken rahka, ananas ja varsiselleri.

Itse olen luonteeltani sitä laatua etten usein kiinnitä huomiota onko kaupassa pitkiä jonoja tai moottoritiellä ruuhkaa. Sama pätee salin puolella. Multa on siis yleensä aivan turha kysyä tälläisistä asioista. Tosin siinä vaiheessa kun jumitan auton kanssa etananvauhtia etenevässä ruuhkassa tai salilla ei voi toteuttaa treeniä kun laitteet on täynnä, niin saatan manailla varsin värikkäästi.

Tammikuun vaihteen huomaan kuitenkin joka vuosi. Kuntosali täyttyy aivan tuntemattomista, uuden elämän aloittavista ihmisistä. Mun mielestä on aivan mahtavaa, että ihmiset innostuu liikkumisesta ja treenaamisesta. Varsinkin jos innostus kestää pidemmälle kuin helmikuun loppuun. En ole ammattilainen ja vasta muutaman vuoden treenanneena en ikinä alkaisikaan moralisoimaan muiden tekoja. Kuitenkin yksi asia alkaa nyppimään muakin hyvin nopeasti: Etiketti ei päde vain juhlapukeutumiseen tai ruokailuun - Salilla vallitsee salietiketti. Tätä olisi hyvä noudattaa, vaikkei sitä olekaan kiveen hakattu. Kyse on ihan yksinkertaisesta maalais(kuntosali)järjestä. Tässä olisi muutama asia, joita olisi hyvä niin aloittelijan kuin kauemmin treenanneenkin hyvä muistaa.

- Asianmukainen vaatetus. Mikään ei oo hirveämpää kuin nähdä alushousujen (jos niitä on) vilkkuvan
   legginsien alta tai haisevien vaatteiden käyttö. Kenkien käyttö on tärkeä osa tässä oman turvallisuudenkin
   kannalta! Vaatteiden ei tarvitse olla viimeisen muodin mukaisia, mutta on treenaajan itsensäkin kannalta
   mukavaa jos vaatteet ovat tarkoitukseen sopivat. Ja sitä paitsi kivojen uusien treenivaatteiden shoppailu
   motivoi ;)

kuva

- Jätä lehtien lukeminen infrapunasaunaan tai kotiin. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin tulla salille
   ja huomata lämmittelylaitteiden olevan täynnä verkkaiseen tahtiin eteneviä ihmisiä, joilla on nenä kiinni
   seiskassa. Jos salilla on ruuhkaa, ajattele muita.

- Sali ei ole hajuveden/partaveden testauspaikka. Jos aiot kunnolla treenata, hyväksy se että tulet
   haisemaan hieltä. Ja ihan oikeasti muut treenaajat eivät keskity siihen minkälainen hienhaju sinusta lähtee.
   Se ei ikinä voi olla yhtä tyrmäävä kuin pullollisen partavettä päälleen kaataneella.

- Laitathan painot takaisin omille paikoilleen. Jos jaksat tehdä kymmenen toistoa, jaksat varmasti   
  tehdä vielä yhden laittamalla painot paikalleen.

kuva

- Katso missä treenaat ja huomioi ympärillä olevat. Älä mene aivan kiinni smithissä kyykkäävään tai
   asetu peilin ja treenaajan väliin.

- Tehtyäsi sarjan älä jää istuskelemaan laitteeseen samalla kaverillesi jutellen niitä näitä. Joku
   muukin voi tarvita laitetta. On myös kohteliasta kysyä juuri laitteesta lähteneeltä onko treeni pahasti kesken
   ja voitko tehdä oman sarjan välissä.

- Hikipyyhe aktiiviseen käyttöön. Ei vain oman naaman pyyhkimiseen vaan laitteeseen jättämääsi hien
   kuivaamiseen.

kuva

- Mihin lapset? No ei ainakaan salille! Tämä on kaikkien turvallisuuden (ja ehkä kuulon) kannalta
   täydellinen NO. Useilla saleilla on nykyään lapsiparkkeja, joihin oman mukulansa voi jättää turvaan.

- Kovaan ääneen puhelimessa tai kaverin kanssa juoruaminen ei kuulu salille. Muita paikallaolijoita
   ei pahemmin kiinnosta juuri ohi mennyt vatsatautisi tai no oikeastaan mikään mihin liittyy treeniä häiritsevä
   melu. Muiden ääneen kommentoiminen ei myöskään ole kohteliasta.

- Jokainen on joskus aloittelija. Jos et osaa tai ole varma liikkeestä, kysy rohkeasti apua
   kanssatreenaajilta tai salin henkilökunnalta. Mikään ei ole hirvempää kuin katsella toisen vahingoittavan
   kroppaansa tietämättömyydellä (varsinkin kun me suomalaiset ollaan aika vähäpuheista kansaa eikä haluta
   mennä häiritsemään toisia neuvoillamme kysymättä).

kuva

- Viimeinen ja mun mielestä ehkäpä tärkein: Nauti treenistä! Löydä itsellesi kiva tapa treenata, on se
   sitten kuntosalin tai ryhmäliikunnan puolella. Tee se itsesi vuoksi äläkä muiden painostuksesta. Jos sali ei
   tunnu omalta jutulta, niin ei sinne ole pakko jäädä. Älä kuitenkaan heti luovuta, sillä uuden harrastuksen
   lisäksi saatat löytää aivan mahtavia kavereita! :)

kuva

maanantai 6. tammikuuta 2014

Vilkas vapaapäivä tervehenkisellä ruokavaliolla

Miksi ihmeessä juuri silloin kun saisi nukkua pitkään pyhän ansiosta, mä pongahdan ylös aamulla ja alan siivoilemaan omaa huonettani? Samalla tuli tosin huomattua Sellon mainos loppiaisen aukioloajoista. Päätettiin kaverin kanssa ihan ex tempore lähteä kiertelemään kauppoja (ja ei, me ei menty suoranaisesti etsimään mitään koska kaikki tietää ettei silloin löydä mitään). Muutama tunti vierähti hieman pidemmäksi reissuksi kun eksyttiin vielä Jumboon. Mutta kyllä kannatti! Löysin etsimäni uudet talvikengät. Vieläpä laadukkaat Salomon merkkiset, jotka kestävät käytössä pitkään. Vihdoin ja viimein voin sanoa hyvästit loppuunkulutetuille ja kärjistä aukinaisille talvinilkkureilleni! Mukaan tarttui myös kauan kuolaamani Niken caprit sekä upouusi koululaukku.




Mites sen ruuan laita kun uuden vuoden kera alkoi se terveellisemmän ruokavalion metsästys? Pienen miettimisen jälkeen suunnattiin syntisistä paikoista kauheimpaan eli Rax Pizzabuffetiin. Ennen kuin kukaan alkaa tähän moralisoida itsehillinnän pettämisestä: En ole käynyt Raxissa noin kymmeneen vuoteen eikä ollut kaverinikaan sen puoleen. Sisään lampsiessani aloin kuitenkin pohtia asiaa: Missä menee itsehillinnän ja itsensä kiduttamisen raja? Ihmisen luonteesta riippuu kannattaako uusi elämäntapa aloittaa kertarysäyksellä vai hiljakseen. Tarvitseeko kaikkea ns epäterveellistä kuitenkaan kieltää totaalisesti? 

Raxin buffet ja jälkiruokabuffet maksoi yhteensä noin 14 euroa. Pizzaa, limua ja pehmistä lisukkeineen tuli syötyä. Mutta arvatkaapa mitä? Tuolla ruualla en täyttänyt vatsaani kuin puoliksi. Tarjolla oli myös mahtavat ainekset salaattiin (kaikkea fetasta kananmuniin) sekä frozen yogurtia. Kuinka monessa paikassa pystyt syömään tuolla hinnalla täyttävän salaattiannoksen ja ison kupin frozenia? Itselläni ei ainakaan tule montaa paikkaa mieleen...

Suvi kirjoitti juuri postauksessaan muotidieeteistä ja omasta suhtautumisestaan niihin (törkeän hyvillä ruokakuvilla maustettuna vielä!). Mä olen aika samoilla linjoilla Suvin kanssa. Ihan äärimmäiset dieetit ei ole kropalle hyväksi ellei juuri satu olemaan allerginen jollekin. Tosin päätösvalta on omalla itsellään. Jos haluat kokeilla uutta ihmedieettiä, niin kokeile pois vain. Se on ihan fine. Mutta kuuntele omaa kroppaasi äläkä kokeile vain sen takia "kun muutkin niin tekee". Eikä kannata siis karttaa kaikkia ravintoloita kuin ruttoa jos yrittää saada kaloreita alas.

Nauti siitä mitä teet. Kerran tässä vain eletään!

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

New Year again

Jälleen saa lehtien ja blogien sivuilta lueskella uusista elämäntapamuutoksista. Kalorit nollaan ja treenit sataseen. Esiin putkahtaa mitä ihmeellisempiä dieettejä ja erilaisia treenivinkkejä. Oikeastaan niitä on ihan mielenkiintoista lueskella jos saisi hyviä ideoita.

Itse en aio aloittaa sinänsä uusia dieettejä tai vastaavaa, vaan palata takaisin linjaan josta oon koulustressin takia hieman lipsunut. Herkkujen vähentäminen viikolla on must. Vaikka en kaloreita laske niin senkin takia, mutta myös sen että roskaruoka&stressi-combo on saanut naaman aika kukkeaan kuntoon (ja mä kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi varata sitä kosmetologiaikaa hups...). Varsisellerismoothie linjalle mua ei kuitenkaan saa kirveelläkään uhaten. Koska en tavoittele fitnesskisailijan kroppaa niin herkut tulee kuulumaan mun ruokavalioon.

Treenejä yritän saada lisättyä noin kymmeneen tuntiin viikossa. Kehonhuolto tulee astumaan kuvioihin entistä enemmän. Lauran spinut siirtyi sunnuntaille, joten combat tulee jälleen takaisin treenikalenteriin :) Plus pari uutta treenituntia joista kertoilen varmaan myöhemmin. Siis jos selviän hengissä ulos niiltä tunneilta... Pari ensimmäistä kuukautta täytyy olla skarppina, varata tunnit ajoissa ja saapua hyvin ennen tuntia jokavuotisen "yleisöryntäyksen" takia. Välinetunneille varsinkin, että pääsee siihen omalle paikalleen.

Virallisen epävirallisesti siis aloitan ensi viikolla tän mun "suunnitelman". Tähän viikkoon kun mahtui siskon kanssa Vapiano-treffit ja pari tyttöjeniltaa niin ruokapuoli meni enemmän tankkauksen puolelle. Treenejäkin kertyi hurjat puoli tuntia venyttelyä!

Palaillaan treenien merkeissä ensi viikolla!

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 Heia

Aloitin viime vuoden ensimmäisenä päivänä (hassua puhua vuodesta 2013 näin!) käyttämään HeiaHeiaa. Innostuin siitä heti ja olenkin säännöllisesti merkannut treenejäni siihen. Aikaisemmin olin siis kirjannut treenejäni vain kalenteriin. Nyt vuoden käytön jälkeen oli ihan mielenkiintoista katsoa omia treenitilastoja.

Vuoden aikana ei oikein tule ajatelleeksi, että sitä tulee oikeasti liikuttua aika paljon. Vuona 2013 treenejä oli yhteensä 369, tunteina 287. Selkeästi ykkösenä mun tilastoissa on BodyJam eikä mikään ihme, sillä teen kyllä kaikkeni etten noista meidän iltadiskoista joutuisi olemaan poissa. Kakkosen kohdalla kohottelin kulmiani, sillä tuntuu että kuntosali olisi jäänyt aika vähiin tänä vuonna. Spinu tulee Lauran ansiosta kolmantena.  


Treenilokia katsoessa eniten ihmetyttää sairaspäivien määrä. Olen yleensä sairastellut pitkin vuotta moneen otteeseen, mutta nyt on sairaspäiviä ollut vain vuoden alussa pariin otteeseen. Whipii! Koulun vaikutuksen huomaa tuota kuvaa katsoessa: eniten on tullut treenattua kesän aikana. Vaikka tämä loogiselta kuulostaa niin mua se harmittaa ihan hirveästi. Olin luvannut itselleni ettei koulu tule vaikuttamaan mun treenaamiseen, mutta näin on näemmä päässyt käymään...


Lajien katsominen naurattaa hieman. Olen todellakin siivonnut, kävellyt ja ulkoiluttanut koiriani enemmän kuin tilastot antaa ymmärtää hah! Päätin vain aika pian Heian käytön aloittamisen jälkeen pyhittää Heian vain liikunnalle, jossa hikoilen. Meidän kahden koiran kanssa lenkkeilystä ja hikoilusta ei voi puhua samassa lauseessa, ne kun on sellaisia runopoikia jotka tykkää haistella hajuja matkan varrella välillä turhankin usein.

Koska Heiaa on vasta yksi vuosi takana, ei mulla ole tarkkoja vertailukohtia aikaisempiin treenivuosiin. Olen melko varma, että treenimäärä on kuitenkin tippunut aiempiin vuosiin verrattuna. Esimerkiksi ennen viime vuotta ei kulunut viikkoakaan ilman pumpia tai combatia. Viime vuoden tilaston mukaan molempia on harrastettu vaivaiset 15 (BodyPump) ja 11 (BodyCombat) kertaa?! Voi tätä tuskan määrää.... :( Aina ei asiat mene ihan niin kuin on suunnitellut.


Noita tilastoja tutkiessani päätin muutaman asian (voisikohan näitä sanoa vaikka uudenvuoden lupauksiksi):
1) Yritän saada treenimääriä ylös. Treeni on mulle terapiaa, jonka avussa saan stressitason laskemaan. Tästä yliopistokeväästä kun on tulossa henkisesti rankka, sillä pitäisi yrittää väkertää kandia eikä mulla ole mitään hajua aiheesta vielä!
2) Yritän tutustua uusiin lajeihin. Vaikka menisi ihan metsään eikä laji kiinnostaisikaan niin ainakin olisi yhden kokemuksen rikkaampi. Tai sitten sitä voisi saada hyvän uuden lajin treenivalikoimaan mukaan.

Minkälainen treenivuosi muilla on ollut takana? Tuliko tehtyä uudenvuoden lupauksia treeneihin vai johonkin muuhun liittyen? :)